Dha Yurt Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 3

Dha Yurt Bülteni - 3

Diyarbakır'daki büyük operasyonda PKK'nın mağarası bulunduDİYARBAKIR'da 10 bin güvenlik görevlisinin katılımıyla sürdürülen operasyonlarda, terör örgütü PKK'ya ait, içerisinde yüklü miktarda silah ve mühimmatın olduğu bir mağara ve 3 sığınak bulundu.

17.06.2017 12:53

Diyarbakır'daki büyük operasyonda PKK'nın mağarası bulundu

DİYARBAKIR'da 10 bin güvenlik görevlisinin katılımıyla sürdürülen operasyonlarda, terör örgütü PKK'ya ait, içerisinde yüklü miktarda silah ve mühimmatın olduğu bir mağara ve 3 sığınak bulundu.

Diyarbakır'ın 4 ilçesinin 104 köy ve mezralarında toplam bin 528 kilometrekare alanda aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için 10 bin güvenlik görevlisinin katımıyla 28 Mayıs'tan buyana sürdürülen operasyonla ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "16 Haziran 2017 Cuma günü icra edilen operasyon kapsamında; İl Emniyet Müdürlüğü personelince müşterek oluşturulan 33 yol kontrol noktasında yapılan kontrol neticesinde; 49 araç ve 271 şahsın sorgulaması yapılmış, yapılan sorgulamalar sonucu yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 3 şahıs yakalanarak, 1111 Sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligat yapılmasını müteakip serbest bırakılmış, 2'si 'Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama' suçundan, 1'i 'Bölücü terör örgütü işbirlikçisi' olarak faaliyet yürütmekten aranma kaydı bulunan toplam 3 şahıs gözaltına alınmış. Adli makamlardan alınan kararlara istinaden 13 köy ve 2 mezrada toplam 88 ev ve eklentilerinde adli arama faaliyeti icra edilmiş. Bölücü terör örgütü mensuplarına ait 1 mağara, 3 sığınak içinde ve çevresinde yapılan detaylı aramada; 6 adet jelikan bidon, 2 adet muhtelif marka tabanca şarjörü, 6 çift mekap ayakkabı, 50 kg un, 5 kg makarna, 3 kg reçel, 4 adet 500 ml'lik serum, muhtelif yiyecek maddeleri ve bir miktar yaşam malzemesi ele geçirilmiş, Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince tespit edilen mağara ve sığınaklar kullanılmaz hale getirilmiş, sığınaklar içerisinde bulunan çok sayıda örgütsel doküman ile yaşam ve giyim malzemeleri yerinde imha edilmiştir. Silvan İlçesi Dolaplıdere Köyü kuzeyindeki Erkenciler mezrası yol ayrımı mevkiindeki karayolu kenarına 1 adet 12 kg'lık tüp içerisine yaklaşık 50 kg Amonyum Nitrat ve şeker ile güçlendirilerek hazırlanmayı müteakip yerleştirilmiş olan el yapımı patlayıcı düzeneği operasyon birliklerince tespit edilmesi sonrasında patlayıcı madde imha timi tarafından yerinden çıkarılarak, emniyetli bir bölgede tahrip edilmiştir. Narko-terörizmle mücadele kapsamında; 121 kilo 75 gram kubar, 239.9 kilogram toz olmak üzere toplam 361.65 kilogram uyuşturucu maddesi ile 196 bin 870 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiş olup, kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip, Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince yerinde imha edilmiş, kubar maddesi muhafaza altına, 4 şahıs ise gözaltına alınmıştır.Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonel faaliyetlere artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir.

Görüntü dökümü

Bulunan uyuşturucu maddeler

Yere gömülü el yapımı patlayıcı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR, -

===========================================

Suriyeli genci, kaçırdığı kızın yakınları linç edecekken polis kurtardı

İSTANBUL'da aynı fabrikada çalıştığı Zeynep B. (20)'yi kaçırıp Bursa'da ki yakınlarının yanına götüreceği iddia edilen Suriye Uyruklu Mustafa Omar (21), Bursa Terminalinde bekleyen Zeynep B.'nin yakınları tarafından linç edilmek üzereyken polis tarafından kurtarıldı.

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde meydana geldi. İddiaya göre İstanbul Büyükçekmece'de bir tekstil atölyesinde çalışan Suriye uyruklu Mustafa Omar, aynı atölyede çalıştığı belirtilen Zeynep B. ile evlenmek için Bursa'da ki yakınlarının yanına kaçırmaya karar vererek, İstanbul'dan otobüs ile Bursa'ya yola çıktılar. Durumdan haberdar olan Zeynep B.'nin yakınları da yola çıkarak önceden  Bursa terminaline gelip beklemeye bekleyeme başladı. Otobüs, Bursa Terminaline giriş yapmasıyla otobüse giren Zeynep B.'nin yakınları Mustafa Omar'ı darp etmeye çalıştı. Yaklaşık 50 kişilik grup, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından dağıtılırken polis, biber gazı kullandı. Omar, olay yerindeki polis ekipleri tarafından kaçırılarak linç edilmekten son anda kurtarıldı. Yüzünden ve vücudunun çeşitli bölgelerinden yaralanan Mustafa Omar hastanedeki müdahalesinin ardından karakola götürüldü. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-Zanlının polis eşliğinde hastaneden çıkışı

-Olay yerinde polislerden görüntü

-Detaylar

Haber-Kamera: Berktuğ ÖNCÜ/Mehmet İNAN/BURSA,-

============================================

Marangoz atölyesinde yangın

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, sanayi sitesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle marangoz atölyesinde yangın çıktı. Büyümeden söndürülen yangında, işyerinde maddi hasar oluştu.

Fatih Küçük Sanayi Sitesi 109 Sokak 72 numarada bulunan Ali Yücel'e ait tahta kaşık ve mutfak malzemeleri imalatı yapılan marangoz atölyesinde, dün (cuma) saat 23.45'te, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin bir anda kapladığı işyerindeki yangını görenler, polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü. Yangın nedeniyle atölyede maddi hasar oluştu. İtfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini belirlemeye çalışırken, polis de yangınla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

İtfaiyenin yangına müdahale etmesi

Haber- Kamera: Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU (Manisa),

====================================================

Kanser hastası 170 bin lira tedavi parasını dolandırıcılara kaptırdı

BURSA'da kanser hastası olan tedavisi için bankadan kredi çeken ve evini satmak zorunda kalan 46 yaşındaki Fikret Demircan dolandırıcılara  170 bin lira  kaptırdı.

Bursa'da tekstil sektöründe çalışan bir çocuk babası 46 yaşındaki Fikret Demircan'a geçtiğimiz yıl akciğer kanseri tanısı konularak  tedavisine başlandı. Çalıştığı işyerinden malulen emekli olan Fikret Demircan'ın tedavi masrafları ağırlaşınca eşi Nuran Demircan'da bir tekstil fabrikasında işe başladı. Hastalık sırasında borca giren Demircan çifti banka kredisiyle aldıkları evlerini sattılar. Fikret Demircan dört ay önce sosyal medyada yayınladığı görüntü ve fotoğraflarla kendisini bahis danışmanı olarak tanıtan isminin M.Z. olduğunu söyleyen kişiyle telefonla irtibat kurarak para yatırmaya başladı. Yatırdığı paraların ardından kendisiyle telefonla görüşenlerin her oyun sonu paranız çoğalıyor ancak şu anda sistemdeki arıza nedeniyle paranızı hesabınıza geçemiyoruz diyerek oyalamaya başladılar. Son olarak sattığı evden geriye kalan 50 bin lirayı da verilen hesap numarasına yatıran Fikret Demircan kendisini arayan kişinin yatırdığınız paralarla "İddiaa" oynandı şu anda hesabınızda 244 bin lira oldu kısa süre içinde yatıracağız ancak havale işlemleri için bin 800 lira daha lazım deyince durumu eşine Nuran Demircan'a anlattı.

DOLANDIRICIYA  170 BİN LİRA YATIRMIŞ

Eşinin kendisinden habersiz dört ay içinde çeşitli bankalardan kredi çekip, arkadaşlarından da borç para alıp toplam 170 bin lirayı dolandırıcıların hesabına yatırdığını öğrenen Nuran Demircan çılgına döndü.  Ellerinde bulunan banka dekontlarıyla Cumhuriyet  Savcılığı'na şikayette bulunup eşinin hastalığından faydalanan kişilerin kendilerini dolandırdığını belirten Nuran Demircan dolandırıcıların yakalanmasını istedi.

DOLANDIRICISIYLA  TELEFONLA GÖRÜŞTÜ

Nuran Demircan kendilerini dolandırdığını iddia ettiği Mehmet Zoroğlu isimli kişiyle telefon görüşmesi DHA kamerası tarafından görüntülendi.  Kendisini M.Z.u olarak tanıtan kişi hesabınızda 244 bin lira var  işlemler için bin 800 lira yatırırsanız 15 dakika içinde paranız sizin hesabınıza geçecek diyerek  SMS ile Demircan çiftine parayı yatırmaları için banka hesap numarası gönderiyor. Fikret Demircan ise "hastalandıktan sonra bankalara olan borçlarımı ödeyemediğim için yasal olmayan bir yoldan iddiaa oynadım amacım borçlarımı kapatıp daha iyi bir yaşama kavuşmaktı bugüne kadar 170 bin lira para yatırdım hala benden para isteniyor, hayatımı mahfettiler" dedi.

Görüntü Dökümü

Dolandırıcının sosyal medyada yayınladığı görüntülü mesajlar

Nuran Demircan'ın dolandırıcıyla yaptığı telefon konuşması

DHA muhabiri Hüseyin Tüccar'ın dolandırıcıyla telefon görüşmesi

Fikret Demircan ile röportaj

Nuran Demircan ile röportaj

Banka hesap dekontlarının görüntüsü

Detaylar

NOT: M.Z: : Mehmet Zoroğlu

Haber-Kamera: BURSA

==========================================================

İzmir'de LYS maratonuna devam

İZMİR'de, bugün fen bilimleri alanında yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) -2'ye girecek olan adaylar 15 dakika kuralı mağduru olmamak için büyük çaba sarf etti.

LYS-2 kentteki birçok yerde yapılırkan, Ege Üniversitesi Kampüsü'nde de saat 10.00 başlayacak sınava girecek adaylar, en geç saat 09.45'te sınav merkezlerinde olabilmek için erkenden geldi. Kampüse metro ile gelen bir kız öğrenci, sınava girecekleri dersliğe zamanında varabilmek için koştu. İki dakika kala yetişen kız öğrenci derin bir nefes alıp, içeri girdi.

Sınav merkezlerinde sınavın başlama saatinden 15 dakika önce öğrencilerin içeri alınma işlemleri tamamlandı. Kapıda bulunan görevliler tarafından üstleri aranan öğrencilerin başlarındaki tokalar ile ellerindeki su şişelerinin etiketleri çıkartıldı. Görevliler de 09.45 öncesinde süreyi adaylara seslenerek zamanı hatırlattı. Saatler 09.45'i gösterdiğinde kapılar kapandı. Öğrenciler içeride ter dökerken, velileri de dışarıda başarılı olmaları için dua etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kız öğrenci sınava yetişmek için koşarken ve sınava yetişmesinden görüntü

-Genel görüntü

-Sınava girecek olan öğrencilerin üstü aranırken görüntü

-Veliler dua kitapları okurken görüntü

Haber-Kamera: Bahri KARATAŞ-Mustafa OĞUZ/ İZMİR,

=======================================

Sakarya Nehri'ne kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor

SAKARYA'nın Ferizli İlçesi'nde dün serinlemek için nehre giren ve kaybolan Suriye uyruklu 17 yaşındaki Muhammet Cihat Yusuf'u arama çalışmaları sabahın erken saatlerinde yeniden başladı.

Olay, dün akşam saatlerinde Karasu yolu Ferizli mevkiinde bulunan Sakarya köprüsü altında meydana geldi. Tişört ve terliklerini bırakıp serinlemek için Sakarya Nehri'ne giren kişinin kaybolduğu ihbarı üzerine, olay yerine polis ve İl Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma (AFAD) ekipleri sevk edildi. Yapılan araştırmada, kaybolan kişinin Suriye uyruklu 17 yaşındaki Muhammet Cihat Yusuf olduğu belirlendi.

AFAD ekiplerinin dün hava kararıncaya kadar nehirde yaptığı arama çalışmasından bir sonuç alınamadı.  Bugün sabah erken saatlerinde AFAD ekipleri nehirde zodyak botlarla ve dalgıç ekipleri de suyun altında arama başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Zodyak botla arama çalışmaları

-Dalgıçlar arama çalışması yaparken

-AFAD ekiplerinden detaylar

Haber-Kamera: Mustafa ÜSTİBİ/FERİZLİ (Sakarya), –

=======================================

Antalya Adliyesi'ne çocuk bahçesi

ANTALYA'da adliyeye gelen vatandaşların çocuklarının daha iyi vakit geçirebilmesi için çocuk bahçesi kuruldu. Adliye girişindeki Atatürk anıtının hemen karşısında bulunan çocuk bahçesinde ikili kaydırak, salıncak, tahterevalli ve iki zıpzıp yer alıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle yapılan çocuk bahçesine ilave olarak adliyenin Meltem Mahallesi'ndeki personel girişinin bulunduğu noktada ise yetişkinler için spor oyun alanı kuruldu. Montaj çalışmaları devam eden çocuk bahçesi şimdiden çocuklar tarafından kullanılmaya başlandı. Çocuklar ve veliler, uygulamanın diğer adliyelere de örnek olmasını istedi.

Adliyeye 12 yaşındaki Yiğiter ve 2.5 yaşındaki Rüzgar adlı iki çocuğuyla birlikte gelen Nilüfer Çetinkaya, "Adliye bahçesindeki çocuk bahçesini görünce çok şaşırdım. Böyle bir şeyi daha önce hiçbir yerde görmemiştim. Çok güzel bir uygulama. Çocuklarım da görünce burada oynamadan gitmek istemedi. Çocuklarımız burada oynarken bizler de diğer tarafta yetişkinler için yapılan spor alanında vakit geçirebiliriz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------

Adliye bahçesine kurulan çocuk bahçesinin genel görüntüleri

Çocuk bahçesinde oynayan 2 buçuk yaşındaki Rüzgar ile ağabeyi Yiğiter'in görüntüleri

İki çocuğun annesi Nülüfer Çetinkaya'nın  konuşması

Yiğiter Çetinkaya'nın konuşması

Çocuk bahçesinden görüntüler

Yetişkinler için kurulan  spor alanının görüntüleri

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

========================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement