Dicle'de Bağ Bozumu - Son Dakika
Güncel

Dicle'de Bağ Bozumu

Dicle\'de Bağ Bozumu

Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Dicle ilçesi Çavlı Mahallesi'nde bağ bozumuna katıldı.

24.10.2016 17:56

Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Dicle ilçesi Çavlı Mahallesi'nde bağ bozumuna katıldı.

İl Müdürü Atalar, Dicle ilçe Müdürü Murat Ödoğlu ve ilçe teknik personelleriyle Çavlı Mahallesi'nde bağ bozumu yapan çiftçileri ziyaret etti.

Çiftçi İhsan Bayram'a ait üzüm bağında incelemede bulunan Atalar, burada yapılan pestil, pekmez ve şire üzümünden yapılan cevizli ve bademli sucuk çalışmalarını yerinde izledi.

İl Müdürü Atalar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güneydoğuda binlerce yıldır süregelen bağ bozumu geleneğinin devam ettiğini ve bu işin büyük bir emek verilerek yapıldığını söyledi.

Müdürlük olarak her zaman çiftçilerin yanında olduklarını dile getiren Atalar, şunları kaydetti:

"Burada elde edilen ürünün bir kısmı taze olarak sofralarda tüketilmekle beraber bir kısmı da pekmez, pestil, cevizli ve bademli sucuk şeklinde değerlendirilmektedir. Burada büyük emek verilerek yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen üzümün taze tüketilmesinden daha fazla gelir getiriyor."

Çiftçi Bayram da, 20 dekarlık alanda tesis ettikleri üzüm bağında mazurman çeşidi üzüm yetiştirdiklerini ve bu yıl üretimin bereketli geçtiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dicle'de Bağ Bozumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement