Didim'de define arayan 9 şüpheli İHA desteğiyle yakalandı - Son Dakika
Güncel

Didim'de define arayan 9 şüpheli İHA desteğiyle yakalandı

Didim\'de define arayan 9 şüpheli İHA desteğiyle yakalandı

Aydın'ın Didim ilçesinde el yapımı patlayıcıyla SİT alanında define arayan 9 şüpheli polisin havadan İHA desteğiyle düzenlediği operasyonla yakalandı. Şüphelilerle birlikte çok sayıda el yapımı patlayıcı ve kazı malzemeleri ele geçirildi.

20.10.2023 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYDIN'ın Didim ilçesinde el yapımı patlayıcıyla SİT alanında define arayan 9 şüpheli polisin havadan İHA desteğiyle düzenlediği operasyonla yakalandı. Şüphelilerle birlikte çok sayıda el yapımı patlayıcı ve kazı malzemeleri ele geçirildi.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarihi eser aramak için SİT alanında kaçak kazı yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı İnsansız Hava Aracı'nın da (İHA) kullanıldığı hava destekli operasyonda sabah saatlerinde kaçak kazı yapan şüphelilerin yeri belirlendi. Söz konusu araziye düzenlenen operasyonda 9 şüpheli kaçak kazı yaparken suçüstü yakalandı. Şüphelilerle birlikte 1 jeneratör, 1 şarjlı matkap bataryası, 1 hilti, 1 batarya şarj aleti, 24 el yapımı patlayıcı madde ele geçirildi. 9 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Didim'de define arayan 9 şüpheli İHA desteğiyle yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement