Dijital Pazarlamacılığın Yeni Adı "Proje: (D)evrim" - Son Dakika
Güncel

Dijital Pazarlamacılığın Yeni Adı "Proje: (D)evrim"

Dijital Pazarlamacılığın Yeni Adı "Proje: (D)evrim"

Digital Age Konferansı, Porter Novelli Global Teknoloji Uygulama Lideri Richard Cline'ın sunumuyla son buldu.

20.10.2012 08:08

Sosyal medya ve dijital pazarlama stratejilerinin tüm detaylarıyla masaya yatırıldığı Digital Age Konferansı, Porter Novelli Global Teknoloji Uygulama Lideri Richard Cline'ın sunumuyla son buldu. "Kurumsal Sosyal Medyanın Evrimi" başlıklı konuşmasında, dijital pazarlama ve reklamcılığın evrim geçirirken, aynı zamanda devrimsel bir sürece girmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Sunuma İstanbul'u selamlayarak başlayan Porter Novelli Global Teknoloji Uygulama Lideri Richard Cline, tüketicinin de en az teknoloji kadar hızlı değiştiğini söyleyerek şirketlerin de bu dönüşüme ayak uydurması gerektiğini belirtti. Geleneksel pazarlamacılık ve reklamcılık stratejilerinin yetersiz kalması nedeniyle artık markaların tüketiciyle iletişimlerinde devrim yaratacak özgünlüğü yakalaması gerektiğine değinen Cline, "Hepimiz mesaj kaygısı güdüyor, mesajımızın duyulması için büyük bir kavga veriyoruz. Ama her şeyden önce zihniyetimizi değiştirebiliyor muyuz? O mesajı nasıl vereceğimiz üzerine kapsamlı düşünüyor muyuz?" dedi.

Hayatınızın en iyi işi!

Marka iletişim kampanyalarının özgünlüğü sürecinde insanları eğlendirmenin gerekliliğine vurgu yapan Richard Cline, Durex'ten örnek verdi. Marka, yeni çıkan ürününü denemek isteyenlere yönelik gazetede "Hayatınızın işi" başlığıyla bir ilan açmış ve sonuçta 7 bin kişinin ilana başvurmasını sağlamıştı. "Markanın düzenlediği, yalnızca kısa süreli, basit bir kampanya değildi. Aylarca konuşulan sürdürülebilir bir etki ve marka algısı yarattı" diyen Cline, sözlerine şöyle devam etti: "Geleneksel Halkla İlişkiler teorisi ve pratiği ölmedi, hala yaşıyor. Yalnızca sosyal medyayla birlikte o da evrim geçirdi. Hala önemli olan, herkese hitap edecek, herkesin anlayacağı bir hikâye üretip üretmediğiniz ve bunu onlara nasıl sunduğunuz."

"Duvarları yıkmalı, bir olmalıyız"

Kurumsal bakış açılarından örnek veren Richard Cline, şirketlerde reklam, pazarlama, internet ekiplerinin birbirleriyle yeterli iletişimi kurmadan, birbirinden bağımsız ve habersiz iş yaptığını, ancak bu yöntemin artık işlemediğini belirtti. "Dijital tek başına bir kavram, işleyiş değildir. Daha büyük bir iletişim mecrasını tanımlar. Bu nedenle departmanlar arası duvarları da yıkmalı ve pazarlamayı, tüm bu birimlerin etkileşim halinde olduğu tek bir bedende toplamalıyız" dedi.

Hem sosyal hem "cool" nasıl olunur?

Dijital dünyada başarının bir anda yakalanmadığını, zaman, sabır ve strateji gerektirdiğini söyleyen Porter Novelli Global Teknoloji Uygulama Lideri Richard Cline, dijitalde başarılı olmanın özetini, sunum sonunda şöyle toparladı: "Dijital, popüler olanın takip edilmesi ve uygulanması değildir. Net otorite ve profesyonellik çizgilerine ihtiyaç vardır. Örneğin, sosyal medya uygulamalarınızı yalnızca genç diye stajyere teslim etmek, ciddi kurumsal bir hatadır. Dijital dünyada sosyal ve cool olabilmek için sosyal medya stratejistleriniz olmalı, çalışanlarınıza düzenli eğitimler vermeli, yasal destek almalı ve nihayetinde sosyal medya politikası geliştirerek insana dokunan hikâyelerle uzun süreli ilişkiler kurmalısınız."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dijital Pazarlamacılığın Yeni Adı 'Proje: (D)evrim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement