Dikili Belediyesi Kadınları Unutmadı - Son Dakika
Güncel

Dikili Belediyesi Kadınları Unutmadı

Dikili Belediyesi Kadınları Unutmadı

Dikili Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Çeşitli Etkinliklerle Kutluyor.

03.03.2011 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Dikili Kadın Dayanışma Merkezi'nin birlikte organize ettiği, Dikili Esnaf Odası, Dikili Eğit-Sen Temsilciliği ve Hacı Bektaş Veli Derneğinin katkı koyduğu etkinlikler 6 Mart Pazar günü başlıyor. İlk gün kadınların resim ve el ürünleri sergileri ile başlayacak olan etkinlikler, HEM Halk Oyunları ve Eğitim-Sen Müzik Grubu konseri ile devam edecek. Akşam "Behice Boran 100 yaşında" belgeselinin ardından Ankara Üniversitesi Dil, Tarih, Coğrafya Fakültesi, Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hayriye Erbaş ile söyleşi Belediye Kültürevinde gerçekleşecek.

Etkinliklerin 2.gününde Yazar Zeliha Akçagüner ile kitap imza söyleşi ve ardından film gösterisi yer alacak. Üçüncü gün yani 8 Mart Salı günü ise İzmir Yeni Kapı Tiyatrosu "Kadın" adlı oyununu sergileyecek.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili olarak yayınladığı mesajda "Kadınlarımızın ev içinde babasının, kocasının, emek piyasasında kapitalist ve ataerkil sistemin gereklilikleri doğrultusunda sömürülmesine karşıyız. Kadınlarımızın çalışma yaşamında toplumsal cinsiyet eşitliği ve ev içi emekleri gözetilmelidir. Çıkarılan torba yasası da kadınların çalışma koşullarını iyileştirmiyor. Ben toplumsal barışın sağlanmasında, dünya barışının sağlanmasında kadınlarımızın çözüm olacağını düşünüyorum. Bunun için kadınlarımızın sömürülmesine karşı gerekli yasalar bir an önce çıkarılmalı, cinsiyet eşitliği sağlanmalıdır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dikili Belediyesi Kadınları Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement