Dikili'de "Lezzetli İftarlar" - Son Dakika
Güncel

Dikili'de "Lezzetli İftarlar"

Dikili\'de "Lezzetli İftarlar"

Dikili'de Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

09.07.2014 10:05  Güncelleme: 10:10

Dikili Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 'Memleketten Geldik Yöresel Lezzetler Festivali' Dikili Sanat Sokağı'nda gerçekleştirildi. Televizyon ekranının sevilen programı 'Hakanla Geziyorum'la tanınan şovmen ve sunucu Hakan Doğanay'ın sunumunu gerçekleştirdiği festivalinin açılış programında, izleyenler eğlenceli anlar yaşadı.

Dikilililer Yoğun İlgi Gösterdi

İftarın ardından gerçekleşen ve yoğun ilgi gören, yarışmalar, sürprizler ile görsel şölenlerle renklenen etkinlikte çocuklar Hakan Doğanay'ın sunumu ve komedi gösterisiyle eğlenirken, anne ve babalarda Türkiye'nin çeşitli köşelerinden gelen farklı lezzetlerin muhteşem tadıyla buluştu. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un eşi Nazan Tosun, çocukları Yağmur ve Damla ile birlikte katıldığı etkinlikte Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda muhtarın yanı sıra vatandaşlar katıldı.

'Memleket Hasretine Merhem Olmak İçin…'

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, etkinliğe katılan vatandaşlara hitaben, sahneden yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, "Biz güzel ülkemizin her neresinden gelmiş olursak olalım Dikili'de sevgi, hoşgörü, barış ve dayanışma içerisinde omuz omuza yaşayan bir aileyiz. Çünkü Dikilimizin toprağında sevgi var, hoşgörü var, barış var. Bizlerinde adları farklı olabilir ancak soyadımız Dikili'dir, soyadımız kardeşliktir ve sevgidir. Bu inançla göreve geldiğimiz ilk günden itibaren siz Dikilili hemşerilerimizin sevinçlerine de hüzünlerine de ortak olarak ve her zaman yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bugün de istedik ki memleketimizin diğer güzel illerinde doğup-büyüyüp ancak daha sonra ilçemize gerek iş hayatı gerekse diğer nedenle yerleşen vatandaşlarımızın bir nebze memleket hasretine merhem olalım. Oruç tutan vatandaşlarımızın oruçlarını memleket yemekleriyle açmasını, oruç tutmayan vatandaşlarımızın da memleket lezzetleriyle buluşmasını istedik. Bu düşünceyle bizi biz yapan kültürel geçmişimizde önemle bir parça olan yemek geleneğimizi kutsal ramazan ayında canlı tutmak için yöresel Türk mutfağını bünyesinde bulunduran 'Memleketten Geldik' organizasyonun gerçekleşmesine vesile olarak yüreklerdeki hasretlere son vermek istedik' dedi.

'Kültürümüze de Sahip Çıkacağız'

Kültürel geçmişimizde önemli bir parça olan yemek geleneğini kutsal Ramazan ayında da canlı tutmak için yöresel Türk mutfağını bünyesinde bulunduran 'Memleketten Geldik' organizasyonunun gerçekleşmesine vesile olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Tosun sözlerini şöyle tamamladı; "Bugün Dikili artık sevginin bir kentidir. Biz sevgi adına her ne varsa icracısı, destekçisi, takipçisi olacağız. Bizim yönetim anlayışımız sadece çöp toplamak, yol yapmak değildir. Yol da yapacağız, çöp de toplayacağız. Sosyal-kültürel çalışmalarda yapacağız. Ve de kültürümüzü de yaşatacağız. Kültürümüzü yaşatırken de kimseyi ötekileştirmeyeceğiz…''

Düzenlenen etkinliğin ardından 'Memleketten Geldik Yöresel Lezzetler" ekibi Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'a yöresel ürünlerden oluşan lezzet sepetini hediye etti. Vatandaşları da unutmayan ekip son olarak vatandaşlara çeşitli yörelere ait pestil, fıstık, lokma tatlısı ikramlarında bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dikili'de 'Lezzetli İftarlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement