Dink Davasında Flaş Gelişme - Son Dakika
Güncel

Dink Davasında Flaş Gelişme

Dink Davasında Flaş Gelişme

Hrant Dink davasının duruşma savcısı Hikmet Usta, kararı temyiz edip etmeyeceğini açıkladı.

19.01.2012 16:58  Güncelleme: 20:33

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliği Hrant Dink cinayeti ile ilgili kararı temyiz etti. Gerekçeli kararın beklenileceğini açıkladı... Başsavcı Vekili Fikret Seçen, "İddianamemiz ve mütalaamız yönünde karar verilmesi için temyiz ettik" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen, dün yaptığı açıklama ile İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını temyiz ettiklerini söyledi. Başsavcı Vekili Seçen, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olarak dilekçemizi mahkemeye sunduk. Dosyayı temyiz edeceğimizi mahkemeye ilettik" dedi. Mahkemenin hazırlayacağı gerekçeli kararı inceleyip gerekçeleriyle birlikte verilen kararı temyiz edeceklerini söyleyen Seçen, "İddianamemiz ve mütalaamız doğrultusunda karar verilmesi için temyiz edeceğiz" dedi.

DİNK SUİKASTİNİN 5. YILDÖNÜMÜNDE KARAR

Geçtiğimiz günlerde İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 2'si tutuklu 19 sanığın yargılandığı davada kararı açıklamış, beş yıl sonra tutuklu sanık Yasin Hayal'e ''Hrant Dink'i tasarlayarak öldürmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.

Hayal ve Erhan Tuncel, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan beraat ederken, sanık Erhan Tuncel McDonald's'ın bombalanması olayından 10 yıl 6 ay hapis cezası almış ancak Tuncel'in tutukluluk süresi dikkate alınarak tahliyesine karar verilmişti.

BU DAVA BİTMEDİ YENİ BAŞLIYOR

Karar duruşması sonrası avukat Fethiye Çetin bir açıklama yaparak kararı sert ifadelerle eleştirdi.

Çetin, yaptığı açıklamada davanın yeni başladığını söylerken "Bizimle dalga geçtiler" diye konuştu.

Devlet yetkililerine yüklenen Çetin, "bu gibi cinayetlerle bir daha karşılaşmamak için Hrant Dink cinayeti eşsiz bir fırsattı ancak bunu kullanmak istemediler" dedi.

"Bugün burada bu kararla cinayet tetikçilerinin yargılandığı davanın ilk safhası tamamlandı" diyen Çetin, "Biten bir komedi davasıdır. Ancak bizim için bu dava bitmedi, yeni başlıyor diye konuştu."

Açıklama ardından kendilerini Hrant'ın arkadaşları olarak adlandıran grup, kararı proteste etmek üzere yürüyüşe geçti.

Hrant Dink cinayetinde tetiği çeken Ogün Samast geçen Temmuz ayında 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Samast, suikast sırasında 17 yaşındaydı.

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement