Diyadin'de Cami ve Kuran Kursu Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Diyadin'de Cami ve Kuran Kursu Açılışı Yapıldı

Diyadin\'de Cami ve Kuran Kursu Açılışı Yapıldı

Diyadin ilçesi Ketenpınar Mahallesinde yapımı tamamlanan Cami ve yatılı 50 öğrenci kapasiteli Kuran kursunun açılışı yapıldı.

25.11.2012 15:06

Diyadin Ketenpınar Mahallesinde açılışı yapılan Salihiyye Camisi ve Kuran kursunun açılışı dualar eşliğinde ve Kuran Tilaveti okunarak yapıldı.

Ağrı İl Müftü Yardımcısı Şevket Dilmaç sözlerine dualar eşliğinde başlayarak konuşmasında, bugün burada çok güzel camimizin ve kuran kursumuzun açılışı için burada toplanmaktayız. Rabbim bu açılışı ilçemize güzel insanlarımıza hayırlara vesile kılsın, camiler Kabe'nin birer şubesidir. Yer yüzünde ALLAH'A ibadet edilmek için kurulan ilk mekan Kabe-i muazzamdır, ve açılan bütün camilerde oranın birer şubesidir, yani bu cami küçük bir Kabe'dir. Camiler İslam diyarının şu aziz vatanın tapularıdır. Müslüman oluşumuzun birer belgesidir, dolayısıyla bugün burada siz İslam diyarının tapusuna bu aziz vatanın tapusuna bir imza daha atmış bulunuyorsunuz.

Bu vesileyle de il müftüsü yardımcısı olarak İl müftümüzün de selamını getirmiş bulunmaktayım. İl müftümüzün vekili olarak sizleri tebrik ediyorum, Rabbimiz bu camiyi ve kuran kursunu bu ilçeye hayırlı mübarek etsin. Camiler birlik, beraberlik, huzur, barış, bereket ve kardeşlik mekanlarıdır. Bir başkanını dışlamanın yerleri değildir, elhamdülillah bir olmanın, beraber olmanın mekanlarıdır. Camiler insanların eşit olduğu, dil, rengi, ırkı ne olursa olsun ALLAH'ın huzurunda sadece kul olduğu mekanlardır. Ben bu camimin yapımında emeği geçen bütün hayır severleri tebrik ediyorum. Malıyla, parasıyla, kimi duasıyla, kimi güzel bir sözüyle katkıda bulunmuşsa ne mutlu ona, camimiz ve kuran kursumuz tekrardan ilçemize ve vatandaşlarımız hayırlı olsun diyerek sözlerine son verdi.'diye konuştu.

sözlerine "Besmele" çekerek başlayan Diyadin Kaymakamı Serdar Aslantaş, hayırlı bir yapının içerisindeyiz, öncenden hiç cami açılışında ve kuran kursu açılışında konuşmadım, dolayısıyla Okul açılışı, yol açılışı ve su açılışı gibi bir yapıya da benzemiyor öyle bir şey ki yapılan eser, en iyi şekilde kendini anlatıyor. Benden önce hocalarımız konuşmalarında eseri daha iyi şekilde anlattılar. Ben sadece birkaç söze değinmek istiyorum, Ülkemiz bulunduğumuz coğrafya, ülkemizin içinde bulunduğu durum bize tekrar şunu gösteriyor ki bizim toplum olarak dini ve manevi değerlere son derece sahip çıkmamız gerekiyor. Camilerde Terbiyeli, Dürüst ve hayırlı çocuklar yetiştiren herkese teşekkür ederek Camimizin ilçemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Seyyid Abdurahman Arvas, Yaklaşık iki yıl önce kendisi, çocuklarının ve hayırseverlerin katkılarıyla Diyadin'de yapılan Salihiyye Camii, ilçenin en büyük camilerinden birisi olurken ilçeye ilk Kuran Kursunu yapmış olmanın mutluluğunu yaşarken, katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Yapılan açılıştan sonra davetlilere yemek ikramında bulunuldu.

Cami açılışına, Diyadin Kaymakamı Serdar Aslantaş, Diyadin Belediye Başkanı Celal Tanrıverdi, İl Müftüsü İzami Turan, Defterdar Osman Karaköse, Ağrı İl Müftü Yardımcısı Şevket Dilmaç, Diyadin İlçe Müftü vekili Metin Zorbey, Cami ve Kuran kursunu yaptıran Abdurrahman Arvas ve çocukları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Diyadin'de Cami ve Kuran Kursu Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement