Diyarbakır Bu Mahallenin Seçmen Sayısı 4 Yılda 8 Kat Arttı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Bu Mahallenin Seçmen Sayısı 4 Yılda 8 Kat Arttı

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesine bağlı Talaytepe Mahallesinin nüfus ve seçmen sayısı son 4 yılda yaklaşık 8 kat artığı ortaya çıktı.

07.06.2018 12:50

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesine bağlı Talaytepe Mahallesinin nüfus ve seçmen sayısı son 4 yılda yaklaşık 8 kat artığı ortaya çıktı. Kentin yeni yerleşim alanı olan ve Diyarbakır'da UEFA standartlarında yapılan 33 bin kapasiteli stadyumun yapıldığı mahellede 2014 seçimlerinde 844 olan seçmen sayısı bu yıl 6 bin 474'e çıkarken, daha önce köy olan ve sonra mahalleye dönüştürülen yerleşim birimindeki tek katlı köy evleri adeta modern site ve binaların arasında kaldı. Söz konusu mahallede 2014 yılında yapılan muhtarlık seçimlerinde, mahalle sınırında bulunan D Tipi kapalı cezaevindeki tutukluların kullandığı oylar etkili olmuş ve o oylar ile mahalle muhtarı seçilmişti.

Merkez Kayapınar ilçesine bağlı olup daha önce köy olan ardından Büyükşehir yasası ile birlikte mahalle statüsü alan Talaytepe'nin nüfus ve seçmen sayısı, 2014 seçimlerine göre yaklaşık 8 kat artığğı ortaya çıktı. Kentin yeni yerleşim alanı olan ve modern bina ile sitelerin yapıldığı bölge olan Talaytepe mahallesinde son olarak UEFA standartlarında 33 bin kişilik modern stadyum yapıldı. Daha önce köy olduğu için tek katlı köy tipi evler, çevresinde yapılan modern sitelerin içerisinde kalırken, köy sakinlerinden Yasin Bakır, mahallede yaklaşık 53 yıldır yaşadığını, o yıllarda hatırladığı kadırıyla mahallede 30-35 hane olduğunu söyledi. Bakır, köyün mahalle olması ve çevresinde yapılan sitelerdin de bu mahalleye dahil olması ile nüfusunun arttığını belirterek, Alt yapı sorunlarımız var. Elektirik sorunlarımız var. Su sorununu halende yaşıyoruz. Mahallenin bu kadar fazla büyümesi bizim köye faydası olmadı şimdilik. Köye hizmet yapılmadığı zaman faydası yoktur. Hizmet yapılsa tabiki faydası olur. Mahalle demeye alışamadık halen köy diyoruzdedi.

Taleptepe Mahalle Muhtarı Fatih Kavut ise, 2014'te mahalle nüfuslarının bin 710, seçmen sayılarının ise 844 olduğunu ifade ederek, Şu anda nüfusumuz, 12 bin 110'dur. Seçmen sayımız ise 6 bin 474'dür. Yeni stadyum bize doğru geldiği için ve yeni yerleşim alanı bizim mahalle sınırlarımız içinde olduğu için nüfusumuz genişledi. Mahalle lüks binaları içinde şıkısıp kalmış. Köyldeki tek katlı evler de 4-5 sene içerisinde bence site olacak. Öyle görünüyor. Hepsi bina olacakdiye konuştu.

MAHALLEYE MUHTARINI MAHKUMLAR SEÇTİRMİŞTİ

Talaptepe Mahallesinde 2014 yılında yapılan muhtarlık seçimlerinde iki aday yarışırken, adaylardan biri köyden 282 oy almasına rağmen seçimi kazanamamıştır. Seçimde diğer muhtar adayı olan Fatih Kavut'a, hem mahallede hemde mahalle sınırları içinde yer alan D Tipi kapalı cezaevindeki tutukluların kullandığı oy ile muhtar omuştu. Cezaevinde bulunan 400 tutuklunun verdiği oy ile seçimlerin kaderi belirlenmişti.

Diyarbakır Bu Mahallenin Seçmen Sayısı 4 Yılda 8 Kat Arttı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Bu Mahallenin Seçmen Sayısı 4 Yılda 8 Kat Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement