Diyarbakır'da Öldürülenlerden Biri 'IŞİD Kadı'sı' - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Öldürülenlerden Biri 'IŞİD Kadı'sı'

Diyarbakır'da IŞİD'e ait evlere düzenlenen baskında öldürülen 7 IŞİD'liden birinin Suriye'de 'IŞİD Kadı'sı, bir diğerinin de komutan düzeyinde olduğu saptandı.

27.10.2015 15:31  Güncelleme: 16:48

Diyarbakır'da pazartesi günü IŞİD'e ait evlere baskın düzenleyen ve 7'si ölü 12 IŞİD mensubunu ele geçiren polis üç kişiyi daha yakaladı. İkisi kadın üç kişi gözaltına alınırken pazartesi öldürülenlerden birinin Suriye'de 'IŞİD Kadı'sı, bir diğerinin de komutan düzeyinde olduğu saptandı. Emniyet'e göre, hücrelerin hedefinde seçim mitingleri vardı.

17 EVE BASKIN

Diyarbakır Terörle Mücadele ekipleri yaklaşık iki ay süren takibin ardından pazartesi sabaha karşı IŞİD mensuplarının kullandığı toplam 17 eve baskın düzenledi. Sekiz saati aşan çatışmanın ardından 7 IŞİD'li öldürülürken 12'si de yakalandı. Operasyona devam eden güvenlik güçleri salı günü de üç IŞİD mensubunu yakaladı.

YAKALANANLARDAN BİRİ CANLI BOMBA

Yakalananlardan ikisi kadın ve yetkililer yaşı küçük kadınlardan birinin canlı bomba olduğunu tahmin ediyor.


(Öğrenci görünümündeki IŞİD mensupları silah taşımak için kitapları kullanmışlar.)

"MERMİLERİN ÜZERİNE ATLADILAR"

Operasyona katılan polislerden alınan bilgiye göre, iki aylık teknik takibin ardından öldürülen IŞİD'liler Diyarbakır nüfusuna kayıtlı değil. Hangi iller olduğu belirtilmezken çevre illerden olduğu bilgisi veriliyor. Operasyon sırasında ellerinde silahlarıyla zırhlı araçların üzerine saldırdıkları söylenen IŞİD mensuplarının kararlılığı operasyona katılan polisleri de şaşırtmış. Bir özel harekât mensubu, "Adeta mermilerin üzerine atladılar." diyor.

5'İNİN KİMLİK TESPİTİ YAPILDI, BİRİ İNFAZ EMİRLERİNİ VEREN 'KADI'

Öldürülen 7 IŞİD mensubundan beşinin kimlikleri tespit edildi. Suriye'de eğitim gördükleri, birinin IŞİD bünyesinde 'Kadı'lık yaptığı ve IŞİD'in infaz emirlerini verdiği, diğerinin de komutan düzeyinde olduğu belirlendi.

"MİTİNGLER HEDEFLENİYORDU"

Ele geçirilen IŞİD mensuplarının Ankara'daki gibi mitingleri hedefledikleri bilgisi de var. Operasyon yapılan evlerde kalırken sakalsız dolaşan ve kendilerine öğrenci görünümü veren IŞİD mensuplarının taşıdıkları kitapların arasında da silah olduğu tespit edildi. Polisin operasyon sonrası evlerde yaptığı aramalarda ele geçirilen silahların yanı sıra bu silahları taşımak için kitapların içlerinin oyulduğu tespit edildi. Ele geçirilenler Emniyet Müdürlüğü'nde sergilendi.

ÇOK SAYIDA SİLAH BULUNDU

Operayon kapsamında yapılan aramalar sonucunda, 2 kalaşnikof marka silah, 8 tabanca, 17 sağlam fünye, 3 patlamış fünye, 200 kilogram amonyum nitrat, 4 adet el bombası, 128 adet kibrit başı eczası diye adlandırılan fünye, 3 adet EYB dış kalıbı, 95 metre korteks ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

"ÖĞRENCİ GİBİYDİLER"

Operasyon yapıldığı sırada evlerinde mahsur kalan ve polis zırhlı araçlarıyla kurtarılan Mehmet Özen ve ailesi bitişiklerinde kalan komşularının öğrenci olduklarını sanmış.

"Silah seslerini duyduğumuzda gece 03.30 sıralarıydı. Kendimizi yere attık. Evimiz başımıza yıkılıyor gibiydi. Operasyonu yapan polisler evimizin boş olduğunu sanmış. Açık ışık yoktu çünkü. Evde yedi kişiydik. Saat beş olduğunda ışık yaktık ve evde olduğumuzu anladılar. Kalkanlarla bizi koruyarak zırhlı araçlara bindirerek mahalleden uzaklaştırdılar. Bunlar iki ay önce falan taşındılar eve. Pek iletişimimiz olmadı. Sakalsız genç ve öğrenci gibiydiler. Ellerinde kitap falan görüyorduk. IŞİD mensubu oldukları aklımdan bile geçmedi."

"ÇOK AZ GÖRDÜK"

Mehmet Özen'in kızı Seher Özen de komşularını çok az gördüklerini ve şüphelenmediklerini söylüyor. "Pek ortalıkta görünmezlerdi. Evlerinin duvarlarında branda vardı. Birileri girip çıkarlardı ama kim olduklarını bilmiyorduk. Öğrenci evi zannettim. Bir iki kere pazarda alışveriş yaparlarken gördüm." (Kaynak: Al Jazeera)

Diyarbakır\'da Öldürülenlerden Biri \'IŞİD Kadı\'sı\'

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Öldürülenlerden Biri 'IŞİD Kadı'sı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ROJ: Yemezler akp 0 1 Yanıtla
  • Mit: Akp nin kardeşleridir çünkü bu beştebedeki zat iyi tanır bu işit köpeklerini 0 1 Yanıtla

Advertisement