Doğan: Selahaddin Eyyubi Gibi Güçlü Karakterli Lidere İhtiyaç Var - Son Dakika
Güncel

Doğan: Selahaddin Eyyubi Gibi Güçlü Karakterli Lidere İhtiyaç Var

Doğan: Selahaddin Eyyubi Gibi Güçlü Karakterli Lidere İhtiyaç Var

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, "Günümüzde Selahaddin Eyyubi gibi güçlü karakterli bir lidere ihtiyaç vardır" dedi.

10.11.2015 15:00

Diyarbakır'ın ilk vakıf üniversitesi Selahaddin Eyyubi, yerel, ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarının temsilcilerini ağırladı. Yeni kampüsteki kahvaltılı basın sohbetinde Rektör Prof. Dr. Ekrem Doğan, üniversite ile ilgili bilgiler de verdi.

Selahaddin Eyyubi gibi güçlü karakterli lider gerekiyor

Sözlerine üniversitelerinin isim babası olan Selahaddin Eyyubi'nin hayatından kesitler ve güçlü karakterinden söz ederek başlayan Rektör Doğan, şu anda ülkenin en çok ihtiyaç duyduğu şeyin barış ve kardeşlik olduğunu kaydeden Doğan, bu barış ve kardeşliği Selahaddin Eyyubi gibi güçlü karakterli kişilerin çözebileceğini söyledi. Geçmişte Türk ve Kürtler arasında yaşanan bir olaydan söz eden Doğan, "Türklerin düğün alayının önünü kesen Kürtler bahşiş istemiş ancak bu Türkler tarafından haraç olarak algılanmış ve büyük bir kavga neticesinde kan davaları oluşmuş yaklaşık 30-40 yıl sürüyor. Sonra dönemin lideri Selahaddin Eyyubi, bu birbirleriyle kavgalı olan husumetli olan tarafları bir araya getiriyor ve barışan taraflar haçlı ordularına karşı omuz omuza çarpışıyorlar. Günümüzde en çok ihtiyaç hissettiğimiz siyasi figürdür Selahaddin Eyyubi ve aynı zamanda çok adildir. Bir önceki dönemde Müslümanların elinden çıkarken Kudüs taş üstüne taş gövde üstünde baş bırakılmamış. Fakat daha sonra Selahaddin Eyyubi fethettiğinde farklı millet ve dindeki insanlara çok adil davranıyor. Aradan bin yıl geçmesine rağmen hala arkasında Kilise ve Havralarda arkasından rahmet okunan kişidir. İsim babamızın çok güçlü bir karakteri var. Aslında biz kendimize bu ismi seçerken bir yükün de altına girdik, bununda farkındayız. Ancak bu dönemde, bu zamanda bu topraklarda en çok ihtiyaç duyulan karakterdir Selahaddin Eyyubi. Herkes o karaktere girmeye çalışıyor olsa da bu zor görünüyor. Henüz böyle bir karakter gelmiş değil.

Eğitim olmazsa olmaz

Yine bu topraklarda en çok ihtiyaç duyulan ikinci şeyin de eğitim olduğunu anlatan Prof. Dr. Doğan, "Biz yeni olmamıza rağmen Türkiye'de geniş bir coğrafyada hizmet veriyoruz. Antep'ten sonra vakıf üniversitesi yok ve bunun getirdiği sorumluluğun da bilincindeyiz. Bu durumda 2014'te başladık ve hızla büyümemiz gerektiğinin farkına vararak ilk yıl 5 programla öğrenci aldık ancak bu yıl 20 programla öğrenci aldık ve 4 kat büyümüş olduk. Ve öğrenci sayımız 125'ten bin 250'ye çıktı on kat büyüdük. Bu büyüme hızı güzel ancak sayılar düşük. Bu sayıları 5 binlere 10 binlere getirmemiz lazım. Onun için bu konuda eğitime çok ihtiyaç vardır. Vakıf Üniversiteleri kamuya yük olmaya değil eğitim yükünü almaya yönelik bir hizmettir"

"Bölgenin dinamiklerini harekete geçirmeyi hedefliyoruz"

SEU'nun her alanda bölgenin dinamiklerini harekete geçirmeyi hedeflediğini belirten Rektör Doğan, böylece ülkenin gelişimine katkı sunacaklarını ifade etti. Diyarbakır'da kurulan bir üniversite olarak bölgenin sorunlarına bigâne kalmayacaklarını dile getiren Prof. Dr. "Yüksek öğrenimin yanında üniversitelerin en önemli görevlerinden biri de bilimsel çalışmalarla sorunlara çözüm önerisi sunmaktır. Biz de SEU Sosyal Araştırmalar Merkezi aracılığıyla başta bölge olmak üzere ülkenin sorunlarıyla ilgili araştırmalar yapacağız. Bu araştırmalarda ortaya çıkan sonuçları ve sorunların çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaşacağız. Yeni bir üniversite olmamıza rağmen yakın bir zamanda bu tür sosyal araştırmaları kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

Hedef ilk 5 yılda 5 bin öğrenci

Doğan, 2014–2015 Akademik Yılında öğretime başladıklarını hatırlatarak, "Mühendislik ve Mimarlık, Sağlık Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat Fakülteleri ve Meslek Yüksekokulu'nda 18 programla öğretim yapıyoruz. Ayrıca Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yüksek lisans eğitimi verilmektedir. Şu anda ön lisans, lisans ve yüksek lisansta toplamda bin 250 öğrencimiz bulunmaktadır. Hedefimiz izni alınan 50 programın tümüne ilk 5 yılda 5 bine yakın öğrenci almaktır" dedi. Hızla büyüyen bir üniversite olduğunu aktaran Rektör Doğan, "Bu yıl bir kısmını hizmete açtığımız kampusumuz 16 bin metrekare açık, 14 bin metrekare kapalı alana sahiptir. Mimarinin modern çizgisiyle inşa edilen kampusumuz, üç bloktan oluşan ve tamamlandığında 40 derslik, son teknolojiyle donatılmış 10 sağlık laboratuvarı, 4 çizim-mimarlık atölyesi ve 2 uygulamalı bilgisayar laboratuvarı hizmet verecektir." diye konuştu.

Etkin Akademik Kadro ve Yüksek lisans

Hayatın Mezopotamya'da başladığını hatırlatan Doğan, "İlim/bilim de bu topraklardan yeryüzüne yayıldı. İlimin tekrar eski vatanına geri dönüşü sağlamak istiyoruz. Şimdiye kadar 13 profesör, 6 doçent, 23 yardımcı doçent olmak üzere 100'ü aşkın akademisyen kadrosu oluşturduk" dedi. Rektör Doğan, öğrencilerine burs vermek için âdete bahane aradıklarını da belirtti. Doğan, Erasmus Uluslararası Öğrenci-Akademisyen Değişim Programını da paydaşı olduklarının altını çizdi. Doğan, önümüzdeki yılda da birçok yeni program açacaklarını sözlerine ekledi. Açıklamanın ardından basın mensupları yeni kampüsü gezdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Doğan: Selahaddin Eyyubi Gibi Güçlü Karakterli Lidere İhtiyaç Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement