Doğu Akdeniz'in Tekne Turundaki Adresi: Taşucu - Son Dakika
Güncel

Doğu Akdeniz'in Tekne Turundaki Adresi: Taşucu

Doğu Akdeniz\'in Tekne Turundaki Adresi: Taşucu

Doğu Akdeniz'in önemli tatil merkezlerinden Mersin'i tercih edenler, Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde düzenlenen günübirlik yat turlarıyla tatillerini renklendiriyor Günlük bin 500 kişiye hizmet veren yat turizmi temsilcileri, her şey dahil ucuz seçeneklerle müşterilerini çekiyor

09.09.2013 11:24

HÜSEYİN HAŞKAN - Tatil için Doğu Akdeniz'in önemli tatil merkezlerinden Mersin'i tercih edenler, Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde düzenlenen günübirlik yat turlarıyla günlerini renklendiriyorlar.

Otellerin taş duvarları arasında sıkılan, yazlıklardaki günlerin rutinliğinden yakınanlar, Taşucu beldesinde düzenlenen tekne turlarıyla farklı bir gün yaşamanın keyfini sürüyor. Ulaşım ve yemeğin dahil olduğu tekne turları, günlük kişi başı 35 lira gibi fiyatlarla tatilcilere sunuluyor.

Caretta Carettaların da görülebildiği Taşucu beldesi ile Tisan Adası arasındaki koylarda tertemiz denizde yüzme imkanı da bulan tatilcilerin yat turizmine olan ilgisi her geçen yıl artıyor.

Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yat turlarında işletmeci ve turist sayısının her yıl arttığını, bölgede gönüllü turizm elçiliğini yapan işletmecilerin turizmin gelişmesi için büyük çaba sarf ettiğini söyledi.

Günübirlik düzenlenen yat turlarına her gün yaklaşık bin 500 yerli ve yabancı turistin katıldığını ifade eden Açıkbaş, "Taşucu'nda yat turları düzenleyen firmalar, adeta şiirsel bir deniz yolculuğu imkanı sunuyor. Bu turlara katılanlar, kara yerine deniz perspektifinden tarihin deneyimine yelken açarak, Akdeniz'in mavi sularında dolu dolu bir gün geçiriyorlar" dedi.

Yat turizminin yaygınlaşmasının, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını anlatan Açıkbaş, "Turizm denildiği zaman akla sadece sahiller geliyor. Ama Doğu Akdeniz'in bilinmeyen çok koyu var. Bu koylar eski medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Turizmi bir bütün olarak düşünürsek iyi tanıtımla büyük turist potansiyeli yakalayabiliriz" diye konuştu.

Tura katılanların yaşadıkları kentlere döndükleri zaman arkadaş çevrelerini organize ederek, grup halinde yeniden bölgeye geldiklerini belirten Açıkbaş, bu şekilde yılda 10 binlerce kişinin beldeye geldiğini ancak tanıtım eksikliklerinin bulunduğunu kaydetti.

Beldedeki en büyük yat turizm işletmecilerinden Ali Küçük ise teknelerin günübirlik geziler, olta balıkçılığı, sünnet, düğün, doğum günleri ve diğer özel günler için kiralandığını söyledi.

Konuklara güvenli bir ortamda tur imkanı sunduklarını ifade eden Küçük, teknelerin bakımının ise aksatılmadan yapıldığını belirtti.

Tüm teknelerin Kültür ve Turizm Bakanlığından Turizm Taşıma Belgesine sahip olduğunu, bu sayede de tatilcilerin güven içerisinde seyahat etmelerinin sağlandığını vurgulayan Küçük, "Ayrıca denize bir tek izmarit bile atılmasına izin vermiyoruz. Turlarımızdaki yoğunluk ise yaklaşık 3 ay devam eder. Tekne turuna katılanlar mutlaka Boğsak Koyu, Dana Adası, Tisan (Afrodisias) ve Güvercin Adası'nı görmeyi arzuluyor. Biz de bu imkanı onlara sunuyoruz" dedi.

Küçük, teknelerde yolcuların gün boyu çeşitli etkinliklerle hoşça vakit geçirmelerini sağladıklarını böylece turunun daha da renklendiğini kaydetti. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu Akdeniz'in Tekne Turundaki Adresi: Taşucu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement