Doğubayazıt Cep Telefonlarına Kürtçe Yazılım Yüklüyor Ek Cep Telefonlarına Kürtçe Yazılım Yüklüyor... - Son Dakika
Son Dakika Logo

Doğubayazıt Cep Telefonlarına Kürtçe Yazılım Yüklüyor Ek Cep Telefonlarına Kürtçe Yazılım Yüklüyor...

19.03.2013 21:44

İlçeye bağlı Barış mahallesinde oturan 30 yaşındaki Edip Kaya, 14 yıldır telefon sektörünün çeşitli bölümlerinde çalıştı.

İlçeye bağlı Barış mahallesinde oturan 30 yaşındaki Edip Kaya, 14 yıldır telefon sektörünün çeşitli bölümlerinde çalıştı. Evli ve 2 çocuk babası Edip Kaya, Kürtçe yazılımı yapmaya 4 yıl önce başladı ve iki hafta önce tamamladı. İlkokul mezunu olan Kaya Kürtçe yazılımı ilk olarak Nokia cep telefonlarına yükledi. Doğubayazıt'ta cep telefonu tamir ve satışı yapan Edip Kaya, "İnternette araştırma yaparken bir haber okudum. Haberde, Nokia şirketinin Kürtçe dilini tanımsız bir dil diye yorumladığını ve kabul etmediğini gördüm. Bu beni çok etkiledi. Bir yazılım oluşturabilir miyim diyerek çalışmaya başladım. Dört yıl boyunca yaptığım çalışmamı sonunda tamamladım Yazılımı şimdi Nokia cep telefonları üzerinde sorunsuz bir şekilde çalıştırabiliyorum. Tabletler ve bilgisayarlar üzerindeki yazılım çalışmam devam ediyor. Bunu ticaret amaçlı değil sadece Kürtçe kullanımın yaygınlaşması için yaptım" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğubayazıt Cep Telefonlarına Kürtçe Yazılım Yüklüyor Ek Cep Telefonlarına Kürtçe Yazılım Yüklüyor... - Son Dakika


Advertisement