Doğumda Düşürülen Bebeğin Kolu Kırıldı' İddialarına Hastaneden Cevap Geldi - Son Dakika
Güncel

Doğumda Düşürülen Bebeğin Kolu Kırıldı' İddialarına Hastaneden Cevap Geldi

Doğumda Düşürülen Bebeğin Kolu Kırıldı\' İddialarına Hastaneden Cevap Geldi

Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde 3'üncü çocuğunu dünyaya getiren 34 yaşındaki Meryem Köksal'ın bebeğinin doğum sırasında ebe tarafından düşürülmesi sonucu kolunun kırıldığı iddialarını hastaneden cevap geldi.

19.01.2016 17:14

Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde 3'üncü çocuğunu dünyaya getiren 34 yaşındaki Meryem Köksal'ın bebeğinin doğum sırasında ebe tarafından düşürülmesi sonucu kolunun kırıldığı iddialarını hastaneden cevap geldi. Özel FBM Korupark Hastanesi Genel Müdürü Hakan Afşin Arıcan, iddiaların gerçek dışı olduğunu savundu.

İlçeye bağlı Yarbaşı Beldesi'nde yaşayan 2 erkek çocuğu sahibi Meryem Köksal, 3'üncü çocuğuna hamileyken geçen 25 Aralık'ta eşi tarafından sürekli kontrole götürdüğü hastaneye kaldırıldı. Doğumun ebe tarafından tek başına gerçekleştirildiğini öne süren Kenan Köksal, "Ebe içeriden yardım istedi. Bebeği tek bacağından yakalayıp kordon bağını kestikten sonra elinden kaydırıp yere düşürdü" iddiasında bulundu. Baba Köksal, doğumdan sonra Yusuf Berat adını verdikleri çocuklarının kendilerine gösterilmediğini, Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet edince çocuğu görebildiğini de söyledi. Anne Meryem Köksal da eşi gibi hastaneyi suçlayarak, "düşürdüğünü gördüm" iddiasında bulundu.

Kenan Köksal hastane, doktor, ebe ve ihmali olan görevliler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunurken, konunun basında yer alması üzerine yazılı bir açıklama yapan doğumun gerçekleştiği hastanenin Genel Müdürü Hakan Afşin Arıcan, iddiaların tamamen asılsız olduğunu öne sürerek şunları kaydetti:

HASTANE NE DİYOR?

"Hastanemizin ismi zikredilmeden 'Düziçi İlçesi'nde özel bir hastane' ifadesi kullanılarak 25.12.2015 tarihinde hastanemizde doğan bir bebekle ilgili gerçek dışı iddialarla dolu bir haber yapıldığı üzüntü ile izlenmiştir. Bahsi geçen bebeğin düşürülmesi, düşmeye bağlı vücudunda morluklar oluşması, beyinde kist gelişmesi ve kol kırılması ile bebeği göstermediler iddiaları tamamı gerçek dışıdır. Bebeğin kolunda kırık olmadığı çekilen röntgen grafileri ile vücudunda travma izi olmadığı ise çekilen fotoğraflar ile kayıt altına alınmıştır. Bebeğin klinik bilgilerinin detayları hem hasta haklarına, hem de bebeğin ailesine duyduğumuz saygı sebebi ile kamuoyu ile paylaşılamamakla birlikte, gerekli bilgi ve belgeler ilgili resmi makamlara iletilmiştir. Bebeğin sağlık durumu ile ilgili herhangi bir problem söz konusu değildir."

Bebeğin daha sonra götürüldüğü Tıp Fakültesi Hastanesi'nde belirlenen kırık ve çatlakların nasıl oluştuğunun ise, savcılığın inceleme yaptırması sonucu ortaya çıkması bekleniyor. - Ziçiosmaniye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğumda Düşürülen Bebeğin Kolu Kırıldı' İddialarına Hastaneden Cevap Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement