Doktor ve Ulaşım Sıkıntısını Protesto İçin Karayolunu Kapattılar - Son Dakika
Güncel

Doktor ve Ulaşım Sıkıntısını Protesto İçin Karayolunu Kapattılar

Doktor ve Ulaşım Sıkıntısını Protesto İçin Karayolunu Kapattılar

Kastamonu'nun Araç İlçesine beldelikten köy statüsüne geçen yaklaşık 2 bin 500 nüfuslu İğdir Köyü halkı, ulaşım ve doktor sıkıntısı ile PTT ve banka şubesinin de kapatılmasına tepki amaçlı Kastamonu-İstanbul karayolunu yaklaşık 2 saat trafiğe...

04.09.2013 17:24

Kastamonu'nun Araç İlçesine beldelikten köy statüsüne geçen yaklaşık 2 bin 500 nüfuslu İğdir Köyü halkı, ulaşım ve doktor sıkıntısı ile PTT ve banka şubesinin de kapatılmasına tepki amaçlı Kastamonu-İstanbul karayolunu yaklaşık 2 saat trafiğe kapattı. Eylem sonrası yaklaşık bin araçlık konvoy oluştu.

Köylerindeki PTT Şubesinin kapatıldığını öğrenen vatandaşlar İğdir Meydanına toplandı. Otomobillerle yolu kapatan köylüler, Kastamonu Valisinin gelmemesi halinde yolun açılmayacağını belirttiler. Olay yerine gelen Kaymakam Halil İbrahim Çelik, yolun açılması için vatandaşları ikna etmeye çalıştı. Ancak ikna olmayan vatandaşlar, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş'ı beklediler. Kaymakam Çelik yaptığı anonslarda, daha görevinin birinci günü olduğunu, köylülerin hangi sorunu olursa elinden geldiği kadar çözüm üretip, takipçisi olacağını söyledi. Kaymakam Çelik'in sözlerini dinlemeyen köylüler ikna olmadı.

İğdir Köyü camisi hoparlöründen ise bir vatandaş köy halkının meydanda toplanması ve eyleme destek vermeleri hakkında anonslar yaptı. Ardından eylem daha da büyüdü. Güvenlik güçlerinin ikazlarına uymayan ve yolu trafiğe açmayan köylülerle güvenlik güçleri arasında arbede çıktı. Bazı köylüler gözaltına alınırken, olay yerine Kastamonu Alay Komutanlığı'ndan takviye ekip istendi. PTT Kastamonu Başmüdürü Servet Önder de olay yerine gelip, PTT şubesinin haftanın beş günü açık olacağını açıklaması da köylüleri ikna etmedi. Vali Bektaş'ın İğdir'e gelmesinin ardından karayolu trafiğe açıldı. Köy meydanınla toplanan halkla Vali Erdoğan Bektaş sorunları konuştu. Bütün İğdirliye söz hakkı veren Bektaş, vatandaşları dinledi. Vatandaşlar, Kastamonu'nun İğdir'e yeterince yatırım yapmadığını ve ihmal edildiğini, 56 köy ile birlikte Karabük'e bağlanmak için müracaat etiklerini, ancak olumsuz yanıt aldıklarını belirttiler. Köy halkı, sorunlarının çözülmediği ve hizmet alamadıkları takdirde eylemlerine devam edeceklerini ifade ettiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doktor ve Ulaşım Sıkıntısını Protesto İçin Karayolunu Kapattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement