Doktorlar, Denizi Olmayan Denizli'de Tekne Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Doktorlar, Denizi Olmayan Denizli'de Tekne Yaptılar

Doktorlar, Denizi Olmayan Denizli\'de Tekne Yaptılar

Denizi olmayan Denizli'de tekne yapan anestezi uzmanı Dr. Bahadır Savaş ve meslektaşları, üç yıllık bir uğraşın sonunda emellerine ulaştı.

19.09.2011 16:45

Denizi olmayan Denizli'de tekne yapan anestezi uzmanı Dr. Bahadır Savaş ve meslektaşları, üç yıllık bir uğraşın sonunda emellerine ulaştı. 12 metrelik bir yelkenli yapan doktorlar, 'Sıla S'yi denizle buluşması için İzmir'in Çeşme İlçesi'ne bağlı Alaçatı beldesine gönderdi.

Denizli'de Er-Pa Özel Sağlık Hastanesi'nde anestezi uzmanı olarak çalışan evli bir çocuk babası 41 yaşındaki Bahadır Savaş, üç yıl önce bir tekne yapmak için çalışma başlattı. Savaş'a arkadaşları Kalp Damar Cerrahı uzmanı Dr. Coşkun Özdemir, Abalıoğlu Ortak Sağlık Birimi Başhekimi Dr. Müjdat Özel, ERPA Ameliyathane Sorumlusu Dr. Mehmet Çakal, Aneztesi Uzmanı Dr. Aylin Özdemir, Çocuk Doktoru Hürrem Uslu, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Üroloji Prof. Dr. Zafer Aybek, Ameliyathane Teknisyeni Ramazan Çalış, Pamukkale Üniversitesi Yelken Kulübü Başkanı Prof. Dr. Erdal Coşkun destek verdi. Tekne yapmak için adeta tim oluşturan doktorlar, ameliyatlardan arta kalan zamanlarında teknenin yapımıyla ilgilendi. 12 metre uzunluğunda, 3,40 genişliğinde, 5.5 ton ağırlığındaki teknenin gövdesi lamine-epoksi olarak yapıldı. Altı kişinin yatabileceği üç kamarası, açık mutfak, salon ve banyo bulunan tekne, yaklaşık 100 bin euroya maloldu. ABD'li bir dizaynır tarafından planı çizilen 'DİD40CR' modeli tekneyi üç yılda tamamlayan doktorlar, Bahadır Savaş'ın kızının ismini verdikleri 'Sıla Söyi denizle buluşması için bir kamyona yükleyerek Alaçatı'ya gönderdi.

Dr. Bahadır Savaş, Port Alaçatı Marina'da teknenin direk ve yelken donanımının tamamlanacağını söyledi. Denizli'de bir bahçeye kurdukları baraka içinde içinde başladıkları maceranın sonuçlanmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını kaydeden Savaş, 'Üç yıl boyunca profesyonel hiçbir destek almadık. Şimdiye kadar bana tekne yapımında yardımcı olan tüm meslektaşlarıma ve meraklılarına teşekkür ediyorum. Onların maddi ve manevi desteği olmasaydı belki yapamayacaktım. Maaşlarımızdan arta kalan para ve işimizden arta kalan zamanlarda bu tekneyi hayata geçirdik. Ameliyattan çıkıp tekneyi yaptığımız çadırda toplandık. Denizi olmayan Denizli'de tekne yapmanın bazen zorluğunu yaşadık. Bazı zamanlar sabahlara kadar çalıştık. Şimdi Sıla S'yi Alaçatı'da denizle buluşturacağızö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doktorlar, Denizi Olmayan Denizli'de Tekne Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement