Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma Uygulama Hastanesinde, yeni doğan bebeklerde görülen dudak-damak yarığı anomalisi tedavisine yönelik önemli çalışmalar yürütüldüğü bildirildi.
DEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Serap Titiz Yurdakal, yaptığı açıklamada, Türkiye'de yılda ortalama 1500 bebeğin dudak-damak yarığı anomalisi ile dünyaya geldiğini belirtti.
Söz konusu anomaliye sahip bireylerin bebeklik döneminden başlayıp yetişkinliğe uzanan bir tedavi süreci geçirdiğini vurgulayan Yurdakal, bu dönemdeki en önemli aşamanın yarık kaynaklı dokularda oluşan şekil bozukluğunun düzeltilmesi olduğunu kaydetti.
Hastanelerinin dudak-damak yarığı tedavisinde önemli çalışmalar yaptıklarını ve ailelerin en çok tercih ettiği sağlık kuruluşlarından biri haline geldiğini aktaran Yurdakal, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Dokuz Eylül Üniversitesi Ortodonti Kliniği herhangi bir anomalisi olan çocuklara tedavide öncelik tanıyor. Fakülte olarak, yeni kurulmuş olmamıza rağmen bu alanda ülkemizde önemli bir açığı kapatarak sadece bölgemize değil tüm Türkiye'den hastalara hizmet veriyoruz. Fakültemizde yeni doğan yarık dudak-damak anomalisine sahip bebeklerde cerrahi öncesi şekillendirme tedavisi ile birlikte, çocuk ve yetişkin hastalarda distraksiyon tedavisi ya da çene cerrahisi de uygulanmaktadır."
Son Dakika › Güncel › Dokuz Eylül Üniversitesi, dudak-damak yarığı tedavisinde iddialı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?