Dolandırıcı Sahte Polisler Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Dolandırıcı Sahte Polisler Yakalandı

Dolandırıcı Sahte Polisler Yakalandı

SAKARYA'da bir kadını kendilerini polis olarak tanıtarak dolandıran iki kişi kadının komşusunun 'Onlar gerçek polis olamaz' diye emniyete ihbarda bulunması üzerine yakalandı.

25.11.2014 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAKARYA'da bir kadını kendilerini polis olarak tanıtarak dolandıran iki kişi kadının komşusunun 'Onlar gerçek polis olamaz' diye emniyete ihbarda bulunması  üzerine yakalandı. Gözaltına alınan iki sahte polisin Şanlıurfa'dan telefonla dolandırıcılık yapmak üzere geldikleri belirlendi.

Oturdukları Şanlıurfa'dan dolandırıclık için Sakarya'ya gelen 21 yaşındaki Ebubekir Alak ile Mehmet Akkoyun, Adapazarı'nda 55 yaşındaki  N.M.K adlı kadını arayıp kimliğinin terör örgütünün eline geçtiğini öne sürdü. Terör örgütünün kadının kimlik bilgileri adına bankadan kredi çektiklerini ileri süren dolandırıcılar durumu düzeltmek için N.M.K'den bankadan bütün parasını çekmesisini, evindeki değerli eşyaları teslim etmesini istedi.

Dolandırıcılarla kadın arasındaki telefon konuşmasını duyan ve kendilerini polis olarak tanıtan kişilerin dolandırıcı olduğunu fark eden N.M.K.'nin yan komşusu durumu hemen polis ekiplerine haber verdi. Kısa sürede gelen Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şube ekipleri 2 sahte polisin yerini tespit etti. Kadından istedikleri 50 bin TL yerine içi gazete kağıdı dolu çantayı almaya gelirken onları yakaladı.

Gözaltına alınan Ebubekir Alak ve Mehmet Akkoyun'in kısa süre önce de Eskişehir'de bir başka kişiyi aynı yöntemle 50 bin TL dolandırdıkları anlaşıldı. Adliyeye sevk edilen 2 sahte polis "Biz kimseyi dolandırmadık, kandırıldık" diye yanıt verdi.

Sakarya'da son 1 haftada kendisini polis ve savcı olarak tanıtarak bu yöntemle dolandrıcılık yapan 12 kişinin yakalandığı belirtildi.

- Sakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dolandırıcı Sahte Polisler Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement