Dolmuş şoförleri ile reklam ajansı çalışanları arasında arbede - - Son Dakika
Güncel

Dolmuş şoförleri ile reklam ajansı çalışanları arasında arbede -

Dolmuş şoförleri ile reklam ajansı çalışanları arasında arbede -

Antalya'da araçlarına aldıkları reklamların ücretininin ödenmediğini iddia eden dolmuş şoförleri ile reklam ajansı çalışanları arasında arbede çıktı.

21.01.2014 16:28

Antalya'da araçlarına aldıkları reklamların ücretininin ödenmediğini iddia eden dolmuş şoförleri ile reklam ajansı çalışanları arasında arbede çıktı.

Antalya'da bir grup dolmuş şoförü, araçlarına aldıkları reklamların ücretinin ödenmediği iddiasıyla reklam ajansının Konyaaltı Caddesi'ndeki merkezi önünde toplandı. Firma yetkilisiyle görüşmek isteyen şoförler ile ajans çalışanları arasında arbede çıktı. Olay yerine gelen polis ekipleri, yetkililer ve şoförlerle görüştü. Gruptakiler daha sonra sloganlar atarak eylemini sona erdirdi.

Grup adına basın açıklaması yapan dolmuş şoförü Cem Özipek, Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi yaklaşık 200 kişinin, araçlarının dışına reklam almaları için reklam ajansı ile bir yıllık sözleşme imzaladığını söyledi. Sözleşme gereği firmanın, araç başına bin 600 lirayı 4 taksitle ödemeyi taahhüt ettiğini kaydeden Özipek, firmanın ilk taksitinden sonra ödeme yapmadığını öne sürdü.

Özipek, Oda olarak 14 Ocak'ta 11. Noter aracılığıyla eksik kalan ödemeler yapılmadığı taktirde sözleşmenin feshedilmek zorunda kalınacağına dair ihtarname gönderdiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Firma yetkilileri bu ihtar üzerine tarafımızla hiç muhatap olmadan, araçlarında reklamlarını yayınladığı şoförlere mesaj gönderdi. Mesajda araçlarda bulunan reklamları söktürdüğü gerekçesiyle Oda ile imzalanan sözleşmenin feshedildiği belirtildi. Öte yandan firma tarafından şoförlere 21 Ocak'ta, 'Sözleşmeniz devam ediyor. Ocak, şubat, mart ödemeleriniz yapılacaktır' diye mesaj geldi ancak ödeme yapılmadı. Hakkımızı istiyoruz."

Özipek, paralarını alabilmek için hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.

- "Gerekli ödemeleri Oda başkanına yaptık"

Firma yetkilisi Olgun Matur ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet İnce'ye gerekli ödemeleri yaptıklarını ifade etti.

İnce'nin bir yıldır kendilerinden çeşitli isteklerde bulunduğunu iddia eden Matur, şunları söyledi:

"Mehmet İnce bizden telefon, 13 bin lira olan kredi kartı borcunun ödenmesini ve bir araba istedi. Biz bunları reddettik. Daha sonra bizden 4 daire almamızı istedi. Biz de Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na almayı kabul ettik. İnce, evleri kendisine ait şirketin üstüne almak istediğinde biz de vazgeçtik. Oda Başkanı Mehmet İnce'ye 170 bin lira nakit, 120 bin lira da çek verdik. Esnafın paraları İnce tarafından ödenmemiş."

Matur, iş yerinin önüne gelerek slogan atılmasının siyasi gerekçeleri olduğunu savunarak, hukuki yollara başvuracaklarını vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dolmuş şoförleri ile reklam ajansı çalışanları arasında arbede - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement