Aksaray'da DSİM'den Hükümlü ve Ailelerine Şiddet Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Aksaray'da DSİM'den Hükümlü ve Ailelerine Şiddet Eğitimi

Aksaray\'da DSİM\'den Hükümlü ve Ailelerine Şiddet Eğitimi

Aksaray'da Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü, serbest kalan hükümlüler ve ailelerine yönelik aile içi şiddet konulu eğitim semineri düzenledi.

26.12.2013 12:40  Güncelleme: 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray'da Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü (DSİM) tarafından 'Mutlu Yarınlar Sodes Projesi' kapsamında Denetimli Serbestlik Yasası çerçevesinde serbest kalan hükümlüler ve ailelerine yönelik 'aile içi şiddet' konulu eğitim semineri düzenlendi.

Tiyatro salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerine Aksaray Denetimli Serbestlik Müdürü M. Korkmaz Peker, Aksaray Üniversitesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Ertuğrul Uçar ve çok sayıda hükümlü ile ailesi katıldı. Eğitim seminerine konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Uçar, şiddetin sadece tek yönlü olmadığını belirterek, "Şiddet sadece fiziksel olarak yapılmaz. Psikolojik olarak da şiddet olabiliyor. Birine yaptığınız baskı veya başkasının davranışını kısıtlamak da psikolojik şiddet demektir. Dolayısıyla şiddet dediğimiz zaman sadece fiziksel şiddet değildir, bunun içinde aynı zamanda başkasına fiziksel veya psikolojik şiddet de buna dahildir. Ülkemizde her ne kadar şiddet denildiğinde fiziksel şiddet ön plana çıksa da, maalesef psikolojik şiddet de üst seviyelerde yer alıyor. Karşınızdakini aşağılamak bile psikolojik şiddete giriyor" dedi.

Denetimli Serbestlik İl Müdürü Peker ise, "Mutlu Yarınlar Sodes Projesi kapsamında aile içi şiddet konusunu işledik bugün. Biz mutlu yarınların, güçlü ailelerin oluşabileceğine inanıyoruz. Bu nedenle ailenin önemini, şiddetin olmamasını düşünüyoruz. Bu eğitim seminerimizle de bunu gerçekleştirmiş olduk" şeklinde konuştu.

Eğitim seminerine katılan hükümlü ve aileleri ise seminerin çok verimli geçtiğini belirterek, seminerin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aksaray'da DSİM'den Hükümlü ve Ailelerine Şiddet Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement