DTP'li Eski Doğubayazıt Belediye Başkanı Kubilay'a 7.5 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

DTP'li Eski Doğubayazıt Belediye Başkanı Kubilay'a 7.5 Yıl Hapis

DTP\'li Eski Doğubayazıt Belediye Başkanı Kubilay\'a 7.5 Yıl Hapis

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinin DTP'li eski Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay, tutuksuz olarak yargılandığı Erzurum.2.Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada terör örgütüne üye olmaktan 7.5 hapis cezasına çarptırıldı.

01.08.2012 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinin DTP'li eski Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay, tutuksuz olarak yargılandığı Erzurum. 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada terör örgütüne üye olmaktan 7.5 hapis cezasına çarptırıldı.

Doğubayazıt'ta 2009 yılında Kürdistan Özgür Kadın Partisi'nin eylem çağrısı üzerine Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay (57), ilçede Dünya Kadınlar Günü kutlamasına katıldı. Belediye meydanında toplanan kalabalığa konuşan Kubilay, "Kürt kadını çok acı çekti. Kirli gecelerde çocukları hayatlarını kaybetti, öldürüldüler. Gerilla dağ başında. Çocuklarımız, asker öldürdüler, vuruldular, sebebi nedir? Bu sistemdir" dedi.

Yine 21 Nisan 2009 günü Doğubayazıt'ta düzenlenen Nevruz mitinginde "Kürtlerin lideri Sayın Abdullah Öcalan'dır" diyen Mukaddes Kubilay hakkında Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. "Lozan Antlaşması'nda da bu şekilde bir harita var. Sayın Abdullah Öcalan'ı halk lideri olarak kabul ediyor. Bende bu şekilde kabul ediyorum. Binlerce kişinin söylediği bir gerçek. Suç olduğunu düşünmüyorum" diyen Kubilay, terör örgütünün propagandasını yapmak, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuksuz yargılandığı davada "terör örgütüne üye olmak"tan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, 1999-2009 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Kubilay'ın

propaganda yoluyla işlediği suçları ise 3. Yargı Paketi düzenlemesi kapsamında erteledi.

Dosya Yargıtay'a gönderildi, onaylanırsa Kubilay cezaevine girecek. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel DTP'li Eski Doğubayazıt Belediye Başkanı Kubilay'a 7.5 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement