Duisburg'da Türk Müzisyenler Vefada Buluştu - Son Dakika
Güncel

Duisburg'da Türk Müzisyenler Vefada Buluştu

Duisburg\'da Türk Müzisyenler Vefada Buluştu

Duisburg'ta Türkülerle Muhabbet adı altında etkinlikler düzenleyen Turgay Aksoy, Grup Gönülden Gönüle Üyesi Aziz Bayrak, Grup Dosta Hasret Üyesi Cihan Biçici ve sanatçı Ali Asker Arduç öncülüğünde bir araya gelen altmışı aşkın müzisyen, 17 Kasım...

25.11.2013 11:54

Duisburg'ta Türkülerle Muhabbet adı altında etkinlikler düzenleyen Turgay Aksoy, Grup Gönülden Gönüle Üyesi Aziz Bayrak, Grup Dosta Hasret Üyesi Cihan Biçici ve sanatçı Ali Asker Arduç öncülüğünde bir araya gelen altmışı aşkın müzisyen, 17 Kasım tarihinde evinde ölü bulunan müzisyen Halis Gedik'in oğluna sahip çıktı.

YILLAR ÖNCE ÇALDIĞI BAĞLAMASINI HOLLANDA'DA BULUP OĞLUNA HEDİYE ETTİLER

Bir araya gelerek anlamlı bir dayanışma örneği sergileyen müzisyen ve mekan sahipleri, yaşamını yetiren bağlama ustası Halis Gedik'in oğlu Tajdin Gedik'e, babasının yıllarca sahnelerde çaldığı ve daha sonra bir müzisyene verdiği elektro bağlamayı Hollanda'dan bulup getirerek hediye ettiler.

Küçük yaştan beri babası ile sahnelerde bağlama çalan Tajdin Gedik, babasının dostları tarafından kendisine verilen destekten dolayı çok duygulandığını ve acısının biraz olsun hafiflediğini belirterek, müziği devam ederek babasının adını yaşatacağını ve babasının yıllar önce çaldığı bağlamanın bulunup kendisine hediye edilmesiyle de büyük bir sevinç yaşadığını söyledi.

Arkadaşı olan Halis Gedik'in kaybından dolayı büyük üzüntü yaşadığını belirten ses sanatçısı Ali Asker Arduç, çok değerli bir müzisyen dostumuzu kaybettik.Arkadaşımızın oğlu Tajdin Gedik'in, babasının bağlamasına sahip çıkması bizim tesellimiz oldu.Camia olarakta burada önemli bir adım attik, gelecek günlerde müzik camiasının dahada örgütlenebilmesi için girişimlerde bulunucaklarını belirtti.

Yaşamını yitiren bağlama ustası Halis Gedik'in kardeşi Muhlis Gedik müzisyen dostlarının sergilediği dayanışma acılarını biraz olsun azalttığını belirtirken, Halis Gedik'in diğer arkadaşları olan Gülistan Aksoy ve Grup Gönülden Gönüle Üyesi Aziz Bayrak'ta Duisburg ve çevresi önemli bir bağlama ustasını kaybettiğini dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Duisburg'da Türk Müzisyenler Vefada Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement