Draghi konuşmasında, Deutsche Bank'a dair herhangi bir söylemde bulunmazken, mevcut para politikasının büyüme ve istihdamı desteklediğini vurgularken ileride yüksek faiz ortamına dönebilmek için bugün düşük faiz oranlarının bir gereklilik olduğunu ifade etti.
ABD cephesinde Fed Başkanı Yellen konuşması gündeme konu oldu. Yellen konuşmasında, mevcut konjonktürün Fed'in faiz artışına uygun olduğunu ancak söz konusu kararın gelecek verilere bakarak değerlendirileceğini ve belli bir zaman çizelgelerinin olmadığını belirtti.
26-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen olağan dışı OPEC toplantısından günlük petrol üretimini 32.5-33 milyon gün/varil olarak sınırlandırma kararı çıktı.
BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
Bugün yurt içinde Eylül ayına ilişkin ekonomik güven endeksi verisi takip edilecek. Avrupa'da da bölgenin tüketici güveni ve Almanya'dan gelecek olan enflasyon verileri euro cephesinde hareketlilik yaratabilir.
ABD'de ise 2016 yılının 2. çeyreğine ait nihai büyüme verisi açıklanacak. Büyümenin yüzde 1,1'den yüzde 1,3'e revize edilmesi beklenmekte.
USDTRY
Dün gelişmekte olan ülke para birimlerinin bir çoğunda dolar karşısında değer kaybı görülürken Türk Lirası da söz konusu seyre iştirak etti. Bugün ABD'den gelecek olan ikinci çeyrek büyüme verisi paritenin seyrinde etkili olabilir.
Teknik olarak bakıldığında, dün zaman zaman satışların görüldüğü USDTRY paritesinde 2,9750 seviyesinden gelen tepki alımları dikkat çekti. Bugün paritede yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 2,9880 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, 3,000 seviyesi hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar realizasyonları için ise 2,9750 seviyesi önem arz etmekte olup, söz konusu seviyeden gevşeme görülmesi halinde 2,9620 ve 2,9460 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.
EURUSD
Deutsche Bank'ta yaşanan sıkıntıların giderilmesine ilişkin haber akışı ve Başkan Draghi'nin söylemleri euroda hafta başında görülen değer kayıplarının telafi edilmesinde etkili oldu. Bugün hem Avrupa hem de ABD'den gelecek olan veri akışı önemli olduğundan EURUSD paritesinde hareketlilik görülebilir.
Teknik olarak bakıldığında, bir süredir 1,1240 seviyesi etrafında yön arayışında olan EURUSD paritesinde dün görülen tepki alımları birlikte 1,1240 seviyesine doğru hareket görülse de yükselişler kalıcı olamadı. Mevcut durumda paritenin seyrinde 1,1190 seviyesi önem arz etmektedir. EURUSD paritesinde zayıf seyrin devam etmesi ve 1,1190 seviyesi aşağısına sarkmalarda sırasıyla 1,1150 ve 1,1100 destek seviyeleri izlenebilir. EURUSD paritesinde görülebilecek tepki hareketlerinde ise 1,1190 üzerinde kalıcılık sağlanması önem teşkil etmekte olup, yükselişlerde 1,1240 seviyesi hedeflenebilir.
ALTIN
Dün dünya genelinde doların yön arayışında Altında satış baskısı dikkat çekti. Bugün ABD'den gelecek olan veri akışı Altının seyri için önem arz etmekte.
Teknik olarak bakıldığında dün kısa vadeli olarak seyri zayıflayan Altında 1325 seviyesi önemli konumdadır. Altın fiyatlarında satış baskısının devam etmesi durumunda sırasıyla 1315 ve 1304 destek seviyeleri izlenebilir. Altında yükseliş eğiliminin görülebilmesi için, 1325 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1334 seviyesi hedeflenebilir.
USDJPY
Dün paritede görülen yükseliş eğilimi, bu sabah Japonya'dan gelen ve beklentileri karşılayamayan perakende satış verilerinin etkisiyle devam etti.
Teknik olarak bakıldığında, paritede yükselişlerin devam etmesi için 101,00 seviyesi önemini korumaya devam ederken, paritede görülebilecek bir toparlanma eğiliminde ise 101,90 seviyesinin aşılması gerekmektedir
Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 100,30 ve 99,00 destek seviyeleri izlenebilir.
GBPUSD
Yeni haftada GBPUSD paritesinde zayıf seyir devam ederken, paritede sınırlı fiyat hareketleri göze çarpmakta.
Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesi 1,2960 seviyesinde yön arayışını sürdürüyor. GBPUSD paritesi 1,2960 seviyesi aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, gevşeme eğiliminde sırasıyla 1,2840 ve 1,2750 destek seviyeleri izlenebilir. Paritede yükseliş eğiliminin görülebilmesi için 1,3080 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, 1,3220 direnç seviyesi hedeflenebilir.
BRENT
Dün 26-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen olağan dışı OPEC toplantısından günlük petrol üretimini 32.5-33 milyon gün/varil olarak sınırlandırma kararı çıktı.Bununla birlikte Enerji Bilgi İdaresi tarafından açıklanan haftalık ham petrol stokları 1,9 milyon varil azalış kaydetti. Hem stok verilerindeki azalış hem de OPEC toplantısın çıkan kararlar petrol fiyatlarını yukarı yönlü destekledi.
Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde yükselişlerin devam edebilmesi için bugün petrolde 47,35 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte. Brent petrolun 47,35 seviyesi üzerindeki hareketleri 49 seviyesinde doğru yükselişlerin yolunu açabilir. Petrol fiyatlarında görülebilecek geri çekilmelerde ise 47,35 ve 46,50 seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenebilir.
Son Dakika › Güncel › Dün Ne Oldu? - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?