Dün Ne Oldu? - Son Dakika
Güncel

Dün Ne Oldu?

Dün Fed'in Mart ayı toplantısına ilişkin tutanaklar gündeme konu oldu.

06.04.2017 09:27

Tutanaklarda, faizleri kademeli olarak artırmanın uygun olduğu görüşünün sürdüğü görülürken, Fed'in eleştirilere neden olan 4.5 trilyonluk bilançosuyla ilgili konuların konuşulması da gündemde yer aldı. Birçok Fed yetkilisinin bilançonun pasif ve öngörülebilir bir şekilde küçültülmesinden yana görüş bildirdiğini ortaya koyan tutanaklarda, bunun hazine tahvilleri ve mortgage destekli menkul kıymetlere yönelik yeniden yatırımların kademeli olarak azaltılması ya da durdurulması yoluyla gerçekleştirileceği ifade edildi. Söz konusu tutanakların yayınlanması sonrası, ABD Doları'nda sınırlı fiyat hareketleri görüldü.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

Bugün dünya genelinde makro gündem sakin olup, Almanya fabrika sipariş verileri ile birlikte ABD'de her Perşembe takip edilen haftalık istihdam verileri izlenilecek.

Bu sabah Asya piyasaları, Fed'in Mart ayı tutanakları sonrası değer kaybının görüldüğü ABD borsalarına paralel olarak zayıf seyir izlerken, altında da değer kayıpları görülmekte.

USDTRY

Dün gelişen ülke para birimlerinin birçoğu dolar karşısında değer kaybederken, Türk Lirası da söz konusu kitlesel harekete eşlik ederek günü dolar karşısında % 0,56 değer kaybı ile tamamladı.

Teknik olarak bakıldığında, USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin görülebilmesi için 3,7000 seviyesi üzerinde kalıcılık önemini korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin görülmesi halinde 3,7500 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede 3,7000 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlanması halinde zayıf seyir görülebilecek olup 3,6800 ve 3,6500 destek seviyeleri izlenebilir.
EURUSD

Dün gelişmiş ülke para birimlerinin birçoğu dolar karşısında değer kaybederken, euro da söz konusu para birimlerine eşlik ederek gün içerisinde zayıf seyir izledi. Euro dünü dolar karşısında yatay seyir ile tamamladı.

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 1,0720 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,0765 ve 1,0820 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek gevşemelerde 1,0665 ve 1,0630 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.

ALTIN

Dün akşam Fed'in Mart ayı toplantı tutanaklarında yetkililerin ABD merkez bankası bilançosunu bu yıl daraltma taraftarı olduğuna yönelik ifadelerin ardından altında sınırlı değer kaybı görüldü. Altın dünü dolar karşısında yatay seyir ile tamamladı.

Teknik olarak bakıldığında, altında toparlanma eğiliminin görülebilmesi için, 1250 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1262 ve 1273 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının görülmesi halinde ise sırasıyla 1243 ve 1230 destek seviyeleri izlenebilir.

USDJPY

Dün G10 para birimleri dolar karşısında değer kaybederken, Japon Yeni söz konusu para birimleri arasında pozitif ayrışan tek para birimleri arasındaydı. Japon yeni günü dolar karşısında yatay seyir ile tamamladı.

Teknik olarak bakıldığında, USDJPY paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 110,00 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup paritede yükselişlerde sırasıyla 111,40 ve 111,80 seviyeleri hedeflenebilir. USDJPY paritesinde zayıf seyrin görülmesi durumunda ise 109,40 ve 108,50 destek seviyeleri takip edilebilir.

GBPUSD

Dün gelişmiş ülke para birimlerinin bir çoğu dolar karşısında değer kaybederken, sterlin pozitif ayrışan para birimlerinin başında geliyordu. Sterlin günü dolar karşısında %0,35 değer kazancı ile tamamladı.

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesinde toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 1,2470 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,2520 ve 1,2600 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek satış baskısında ise 1,2400 ve 1,2320 destek seviyeleri takip edilebilir.

BRENT

Dün Enerji Bilgi İdaresi'nin açıkladığı haftalık ham petrol stok verilerine göre; stoklar ilgili haftada 1,57 milyon varil artış kaydetti. Söz konusu stok verisi sonrası petrol fiyatları hafta başında görülen kazançlarının bir kısmını geri verdi.

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 54,50 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 55,20 ve 56,00 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde satış baskısının görülmesi halinde ise 53,40 ve 52,80 destek seviyeleri takip edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dün Ne Oldu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement