Dünyaca Ünlü Yazarlardan Filipinli Felaketzedelere Destek - Son Dakika
Güncel

Dünyaca Ünlü Yazarlardan Filipinli Felaketzedelere Destek

Dünyaca Ünlü Yazarlardan Filipinli Felaketzedelere Destek

İnternet üzerinden başlatılan kampanya çerçevesinde, en yüksek bağışı yapanları imzalı eserler ve diğer sürprizler bekliyor

19.11.2013 11:17

Dünyaca ünlü yazarlar, Haiyan tayfununun vurduğu Filipinler'e gönderilen yardımlara internet üzerinden yürütülen kampanya aracılığıyla katkıda bulunuyor.

Keris Stainton öncülüğünde bir grup İngiliz yazarın girişimiyle yazarların kimi eserlerinin imzalı kopyaları internet üzerinden açık artırmayla satışa sunuluyor.

"Authorsforphilippines.wordpress.com" adresinden ulaşılabilen ve 20 Kasım'da sona erecek kampanyaya katılan yazarlar arasında, George R. R. Martin, Neil Gaiman, Kate Atkinson ve David Nicholls da bulunuyor. Girişime destek verecek yeni yazarların başvuruları da bekleniyor.

Elde edilen gelirin doğrudan Kızılhaç'a aktarılacağı kampanya sadece kitap satışıyla sınırlı değil. Filipinliler için en yüksek bağışta bulunacak kişiler, örneğin, çocuk kitapları yazarı Malorie Blackman'in yeni kitabında bir karaktere isim verme ya da kendi metinlerini dünyaca ünlü yayınevi Random House'un yönetici editörlerinden Emma Matthewson'a okutma şansı da bulabilecek.

Kampanyayı başlatan grup, 2011'de deprem ve tsunamiyle sarsılan Japonya için de benzer bir girişimle 12 bin pound (yaklaşık 40 bin lira) toplamıştı.

Filipinler'i 8 Kasım'da vuran Haiyan tayfunu, geride büyük bir yıkım bırakırken, resmi rakamlar ölü sayısının şimdilik 3982 olduğunu belirtiyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünyaca Ünlü Yazarlardan Filipinli Felaketzedelere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement