Dünyada Vahşi Hayvanların Sayısı Hızla Azalıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dünyada Vahşi Hayvanların Sayısı Hızla Azalıyor

Dünyada Vahşi Hayvanların Sayısı Hızla Azalıyor
30.09.2014 11:12  Güncelleme: 11:34

Londra Zooloji Toplululuğu, vahşi doğada yaşayan türlerin kaybının sanılandan daha hızlı olduğunu açıkladı.

Dünyada vahşi hayvanların sayısının son 40 yılda yarı yarıya azaldığı bildirildi.

BBC'nin haberine göre, Londra Zooloji Topluluğu'nun Yaşayan Gezegen İndeksi, vahşi doğada yaşayan türlerin kaybının, sanılandan çok daha hızlı olduğunu gösterdi.

Bu seneki indekste, iki yıl öncekinden farklı ve yeni bir metot kullanıldığına dikkat çekilirken, dünyada memeli, kuş, sürüngen, amfibi hayvan ve balık popülasyonunun yüzde 52 azaldığı, tatlı su türlerinin sayısındaki düşüşün ise yüzde 76 olduğu belirtildi.

Yaşayan Gezegen İndeksi'nde, 1970'den 2010 yılına kadar 10 binden fazla omurgalı hayvan türünün popülasyonuyla ilgili veriler değerlendirildi.

İndekste, Gana'da koruma altındaki bir bölgede aslan nüfusunun 40 yılda yüzde 90 azaldığı, Nepal'de yüzyıl önce 100 bin olan kaplan sayısının 3 bine düştüğü bildirildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünyada Vahşi Hayvanların Sayısı Hızla Azalıyor - Son Dakika


Advertisement