Dünyanın Güvenliği İçin İran'la Sözleşmeye İhtiyacımız Var - Son Dakika
Güncel

Dünyanın Güvenliği İçin İran'la Sözleşmeye İhtiyacımız Var

Dünyanın Güvenliği İçin İran\'la Sözleşmeye İhtiyacımız Var

ALMANYA Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Bild Gazetesi'nin "İran, Avrupalılara sözleşmeyi kısmen uygulamayacağı tehdidinde bulundu.

12.05.2019 14:31

ALMANYA Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Bild Gazetesi'nin " İran, Avrupalılara sözleşmeyi kısmen uygulamayacağı tehdidinde bulundu. Almanya'nın ABD'nin yanında değil de, İran'ın yanında durması hata mıydı" sorusuna şu yanıtı verdi: "Tam tersine. İran'a güvenmediğimiz için bu sözleşmeye ihtiyacımız var. İran'ı atom bombası üretmekten alıkoymak için şu an en güvenli yol bu. Tek başına tehditler yerine kurallar ve kontrollerle hedefe ulaşmak çok daha mümkün. Dünya, bu sözleşmeyle herhangi bir sözleşme olmamasından çok daha güvenli. Bizim, askeri bir çatışmayı önlemek için Avrupalı müttefiklerimizle birlikte daha çok çaba sarfetmemiz gerekir."

İŞARET PARMAĞIYLA YÖN GÖSTEREMEYİZ

Maas, Almanya'nın Avrupa politikasında çok dikkatli olması gerektiğini de savundu ve şöyle dedi: "Almanya'nın Avrupa'daki güç üstünlüğünün büyüklüğü tartışma konusu. Biz Almanlar olarak, işaret parmağımız havada herkese yol gösteren bir izlenim vermekten kaçınmalıyız."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Dünyanın Güvenliği İçin İran'la Sözleşmeye İhtiyacımız Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement