Düşen Rus Uçağında Yaşamını Yitirenlerin Cesetleri Çıkarılmaya Başlandı - Son Dakika
Güncel

Düşen Rus Uçağında Yaşamını Yitirenlerin Cesetleri Çıkarılmaya Başlandı

Karadeniz'de düşen ve 92 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasında enkaza ulaşıldı. Kaza sonrası şimdiye kadar 10 ceset denizden çıkarıldı. Cansız bedenleri denizden çıkarma işlemleri devam ediyor.

25.12.2016 19:12  Güncelleme: 19:15

Rusya'da 92 kişiyi taşıyan askeri uçak Karadeniz'e düştü. Rusya Savunma Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre şimdiye kadar 10 cansız bedene ulaşıldı. Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, düşen Tu-154 tipi uçakta bulunan 92 kişiden sağ kurtulan olmadığını duyurdu.

64 KIZILORDU KOROSU MÜZİSYENİ ÖLDÜ

Bu arada uçakta bulunan yolcuların kimlikleri açıklandı. Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıkladığı listeye göre uçakta Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu'ndan 64 müzisyen, 9 gazeteci, 8 asker, 1 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile 2 bakanlık yetkisi bulunuyordu. Devlet Başkanı Putin kaza ile ilgili soruşturma başlattı. Putin ayrıca 26 Aralık'ta ülkede ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

10 CANSIZ BEDENE ULAŞILDI

Rusya Savunma Bakanlığına ait, 92 kişiyi taşıyan Tu-154 tipi uçağın Soçi'den havalandıktan sonra Karadeniz üzerinde düştüğü bildirildi. İlk açıklamalarda uçaktaki kişi sayısı 91 olarak belirtilmişti, ancak son gelen bilgilerle uçakta 84 yolcu 8 de mürettebat olmak üzere 92 kişinin bulunduğu açıklandı. Rusya Savunma Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre şimdiye kadar 10 cansız bedene ulaşıldı. İlk ceset Soçi kıyılarına 6 kilometre uzaklıkta bulundu.

ENKAZA ULAŞILDI

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, kıyıya 5 kilometre uzaklıkta yağ izlerine, 1,5 kilometre mesafede ise uçağa ait parçaların tespit edildiğini açıkladı. Uçağın plotaj hatası ve teknik arızadan düşmüş olabileceği dile getiriliyor. Uçağın parçalarının bulunduğu Soçi'nin Karadeniz kıyısında yolcuların özel eşyalarına da ulaşıldığı bildirildi.

Düşen Rus Uçağında Yaşamını Yitirenlerin Cesetleri Çıkarılmaya Başlandı

Son Dakika Güncel Düşen Rus Uçağında Yaşamını Yitirenlerin Cesetleri Çıkarılmaya Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement