"Düsseldorf Tekne Fuarı" Açıldı - Son Dakika
Güncel

"Düsseldorf Tekne Fuarı" Açıldı

Birbirinden farklı tekne ve yat modelleri ile su ve dalış sporları ekipmanlarının sergilendiği "Boot Düsseldorf (Düsseldorf Tekne Fuarı)" açıldı.

18.01.2014 18:40

Birbirinden farklı tekne ve yat modelleri ile su ve dalış sporları ekipmanlarının sergilendiği "Boot Düsseldorf (Düsseldorf Tekne Fuarı)" açıldı.

Çok sayıda lüks yatın sergilendiği fuar, 26 Ocak'a kadar ziyaret edilebilecek. Altmış ülkeden, bin 650 katılımcının stant açtığı fuara, Türkiyen 30 firma katılıyor.

Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Alattin Temür, tekne üretimi ve dalış sporları anlamında Türkiye'nin çok önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, "Bu fuar, alanında dünyanın önde gelen fuarlarından birisi. Türkiye'den bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi geniş bir katılım var" dedi.

Temür, Türkiye'nin üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu hatırlatarak, bu bilinçle son dönemde denizcilik sektöründe ciddi hamleler yapıldığını söyledi.

Türkiye'nin Frankfur Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Osman Şahin de bu yıl 45'incisi düzenlenen fuara Türkiye'nin 40 yıldır katıldığını ifade ederek, "Türkiye'den 30 katılımcıyla birlikte Karadeniz folklor oyunu, kahvemiz ve çayımızla denizimizi ve turizmimizi tanıtıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin 8 bin 333 kilometrelik bir sahili olduğunu hatırlatan Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ise "Türkiye'nin turizm gelirlerinin yüzde 20'si deniz turizminden geliyor. Bu tür fuarlara katılımımız çok önemli. Gerçekleştirdiğimiz tanıtımlarla Türkiye, turizmde daha da etkin hale gelmeye başlayacak" ifadesini kullandı.

DTO Antalya Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu da fuarın oldukça hareketli geçtiğini belirterek,"Fuarın ülkemiz ve üyelerimiz adına çok büyük faydaları olacağına inanıyorum. Türkiye burada büyük anlamda değer kazanıyor. Düsseldorf, dünyanın bu alanda ikinci büyük fuarı" değerlendirmesinde bulundu.

Fuara Sinop'tan katılan ahşap gemi maketi imalatçısı Doğan Ülgen de, fuarın 'karada yapılan en büyük denizcilik fuarı' olduğunu ifade ederek, "Ben de bu

"Düsseldorf Tekne Fuarı" Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Düsseldorf Tekne Fuarı' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement