Düzenli Prim Ödeyen İşverenlere Plaket - Son Dakika
Güncel

Düzenli Prim Ödeyen İşverenlere Plaket

Düzenli Prim Ödeyen İşverenlere Plaket

Ülkemiz ve ilimiz istihdamına katkı sağlayan ve düzenli prim ödeyen işverenlere plaket takdim edildi.

17.05.2012 13:24

SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNDAN DÜZENLİ PRİM ÖDEYEN İŞVERENLERE PLAKET

Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, ülkemiz ve ilimiz istihdamına katkı sağlayan ve düzenli prim ödeyen işverenlere plaket takdim edildi.

Vali Memduh Oğuz, Vali Yardımcısı Tahir Demir, SGK İl Müdürü Mehmet Salih İlhan, IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, ITSO Başkanvekili Şükrü Başdeğirmen, Isparta Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Şükrü Kaya, Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal, kurum çalışanları ve işverenlerin katılımlarıyla öğretmen evinde yapılan plaket töreninde ilk olarak protokol konuşmaları yapıldı.

Bu yıl 14-20 Mayıs tarihleri arasında 4'üncüsü düzenlenen sosyal güvenlik haftasının amacı hakkında konuşan İl Müdürü Mehmet Salih İlhan; "Amacımız; kurumumuzu paydaşlarımıza tanıtmak, sosyal güvenlik kavramının toplumumuzun tüm kesimleri tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşlarımızı ve iş sahiplerini hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmektir. Bu doğrultuda halkımıza adil, düzenli, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik hizmeti sunmak, toplumumuzun tüm kesimlerinin bu hizmetlerden eşit şekilde faydalanmasını sağlamaktır.

'Sigortasız Çalışma, Sigortasız Çalıştırma' sloganıyla çıktığımız bu yolda, ilimizdeki kamu kurum, sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde sigortasız çalıştırılan vatandaşlarımızın da sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınmasını sağlamaktır" dedi.

Vali Oğuz; "Gelecek endişesi, insanlığın temel endişesidir"

Gelecek endişesinin, istikbal endişesinin insanlığın temel endişesi olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz; "İnsan yaratıldığı günden itibaren gelecekle ilgili duyduğu endişelerle meşguldür. Birçok ideoloji bununla ilgilidir ve hatta dinler bile bununla ilgilidir. Yani dinlerin ortaya çıkmasının sebebi de insanın geleceğiyle ilgilidir. Dolayısıyla temel meselemiz yarınımız ne olacak, bir başka söyletişle akıbetimiz, sonumuz ne olacak.

İnsanlar günü kurtarmakla kalmazlar, gelecek endişesiyle yaşarlar. Medeni toplumlar, çağdaş toplumlar adaletli toplumlar insanların hayatlarını garanti altına alabilme, çalışabildikleri süre içerisinde onun sosyal haklarını vermekle beraber, çalışamayacağı dönemlere yönelikte ekonomik garantiler meydana getirirler, sosyal güvenlik esas itibariyle bu demektir.

Vali Oğuz; "Sosyal güvenlik meselesi önemli bir insanlık meselesidir"

Bizim ülkemizde de sosyal güvenlik dünyanın diğer medeni ülkelerinde olduğu gibi bu seyri takip etmiştir. Ekonomik durumu çok iyiyken şu veya bu ticari sebeple ekonomilerini kaybeden insanların sokaklarda kaldığı, hastane kapılarında kaldığı görülmüştür. Sosyal güvenlik meselesi bu bakımdan önemli bir insanlık meselesidir. Türkiye Cumhuriyeti bu konuda son dönemlerde güzel gelişmeler kaydetti. Sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında birleştirilmesi önemli bir gelişme oldu. Eskiden farklı sosyal güvenliklere bağlı insanlar arasında ilaç veriminden tutunda, hastane hizmetlerinin karşılanmasına kadar her konuda çok ciddi farklılıklar olurdu. Bunu tek çatı altında birleştirilmesi hakikaten kutlanacak bir gün oldu ve her geçen gün kendisini yenilemek kaydıyla halkımıza güzel hizmetler veriliyor.

Ben bu akşam ödül alan kardeşlerimi yürekten tebrik ediyorum, bu konuda ödül almak önemlidir. Çalıştıran kişi, işyeri sahibi zekat veren kişiden farksızdır, o bakımdan bu çok mukaddes bir iştir. Bu doğrultuda burada ödül alan arkadaşlarım, bu müesseseler bu işi yapıyorlar, bu bakımdan bende milletim adına, devletim adına kendilerini yürekten tebrik ediyorum.

Sosyal güvenlik teşkilatında çalışan kardeşlerime, il müdürüme şunu söylüyorum; güler yüzle hizmet verin. Sizin karşınıza gelen insanların çeşitli problemleri olabilir, sıkıntıları olabilir, o gün için ruhi bir problemleri olabilir, kim olursa olsun size gelen müracaatı tebessüm içerisinde gönüllülük içerisinde karşılayın. Cevabınız olumsuzda olsa karşınızdakini tatmin ederek, ikna ederek gönderin" dedi.

Ödül alan işverenler adına konuşan IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol istihdamın çok önemli olduğunu belirtti.

Şenol konuşmasında; "Kapınıza gelen işsiz bir gencimize iş verebilmek, bu gencimizin o andaki gözlerindeki pırıltıyı görebilmek büyük bir mutluluk kaynağıdır. O nedenle buradan gençlere tavsiyede bulunmak istiyorum, önümüzdeki dönemlerde mutlaka yanınızda bir insan istihdam edin. İnşallah bu ülke bu şeklide kalkınacaktır. Bankalarda boşta duran mevduatın hiç kimseye faydası yoktur, Isparta'da para kazanmış olan iş adamlarımıza buradan çağrıda bulunuyorum, istihdam yaratsınlar, yatırım yapsınlar. Çünkü memleketimizin buna ihtiyacı var" dedi.

Konuşmalardan sonra ülkemiz ve ilimiz istihdamına katkı sağlayan ve düzenli prim ödeyen aşağıdaki işverenlere plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Düzenli Prim Ödeyen İşverenlere Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement