E-Tarih Oyunu Projesi - Son Dakika
Güncel

E-Tarih Oyunu Projesi

E-Tarih Oyunu Projesi

Alpaslan İlköğretim Okulu Öğrencileri, "Yenilikçi Öğretmenler "Projesi Kapsamında Hazırladıkları "E-Tarih Oyunu" Adlı Projelerini Tanıttılar.

06.05.2011 21:47

Alpaslan İlköğretim Okulu öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitek ve Microsoft'un desteklediği "Yenilikçi Öğretmenler" projesi kapsamında hazırladıkları "E-Tarih Oyunu" adlı projelerini tanıttılar.

Alpaslan İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Ayşe ATEŞ, Gülşen Korucu, Sedef Demir'in rehberliğinde okul öğrencileri S.Anıl Bayram,Mustafa Nallı,Yusuf Arslan, Ayşenur Elpe, Sedanur Polat,Sevgi Turan,Eyüpcan Elkatmış ve Ayşenur Çetin bir araya gelerek hazırladıkları "E-Tarih Oyunu" adı verdikleri projede amaçlarının Türkiye'nin tarihi,doğal,ekonomik ve kültürel özelliklerini öğrencilere bilgisayar oyunu olarak tanıtmak ve yabancı dillerini geliştirmek olduğunu belirttiler. Eylül ayından bu yana proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen öğrenciler, bu proje sayesinde hem ülkelerini her yönüyle daha iyi tanıdıklarını, hem de bir çok bilgisayar programlarını öğrendik.

Bu çalışmayla, teknolojiyi daha yakından tanıma şansı bulduklarını projelere karşı bakış açılarının değiştiğini ayrıca kendilerine olan güvenlerinin arttığının altını çizdiler. Proje ekibimizle birlikte evde bilgisayarı olmayan öğrenciler için oyunu, maket olarak hazırladıklarını ve oyun kartları ile oyunu oynamanın da mümkün olduğunu belirten öğrenciler, "E-Tarih Oyunu" adlı bilgisayar oyununun ve web sitesinin mayıs ayının sonundan itibaren herkesin kullanımına açılacağını ve oyunda en yüksek puan alanlarında hediye kazanacağını söylediler.

Öğrenciler, öğretmenlerimiz Haziran ayında , Ağrımızı ve okulumuzu temsil eden bu projeyi tanıtmak üzere "Yenilikçi Öğretmenler Türkiye Formunda" stand kurarak ilimizin yöresel zenginliklerini sergileyerek ve yapmış oldukları proje çalışmalarını jüri üyelerine anlatmak üzere farklı bir ile gidecekler."dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel E-Tarih Oyunu Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement