Ece Bey, Gelibolu'da Törenle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Ece Bey, Gelibolu'da Törenle Anıldı

Ece Bey, Gelibolu\'da Törenle Anıldı

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde, Türkler'in Anadolu'dan Rumeli'ye Geçişi ve Gelibolu Fethi'nin 658'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa'nın komutanlarından Ece Bey törenle anıldı.

02.06.2012 15:43

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde, Türkler'in Anadolu'dan Rumeli'ye Geçişi ve Gelibolu Fethi'nin 658'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa'nın komutanlarından Ece Bey törenle anıldı.

Gelibolu İlçesi'ne bağlı Karainebeyli Köyü'ndeki Ece Bey Türbesi'nde düzenlenen anma törenine Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanlığı 18'inci Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferhat Özgen, Gelibolu Belediye Başkan Vekili CHP'li Ahmet Nalbant ile öğrenciler ve köylüler katıldı. Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa'nın komutanlarından Ece Bey'in türbesine buketlerin bırakılması ile başlayan törende saygı duruşunda bunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Gelibolu 26 Kasım İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Rami Tozan, Ece Bey'in biyografisini okuyup, tarihteki önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Tozan, Ece Bey'in Balıkesir-Çanakkale yöresinde kurulan ve hüküm süren Anadolu Türk beyliklerinden Karesi Beyliği'nin büyük komutanlarından olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Gazi Süleyman Paşa'nın emrinde bir komutan olarak Ece Bey, Gelibolu Yarımadası'nı kısa sürede fethetmiş ve fethettiği bu topraklar kendisine tımar olarak verilmiştir. Anadolu'dan getirilen Türkler'le de bu topraklar kısa sürede Türk yurdu olmuştur. Ece Bey, ölene kadar bu topraklarda yaşamış ve buraya defnedilmiştir."

ANADOLU'DAN RUMELİ'YE GEÇİŞ CANLANDIRILACAK

Öğrencilerin şiir okuması ve folklor gösterileri ile bandonun konseri ardından mevlit okutularak pilav ikramında bulunuldu. Türkler'in Anadolu'dan Rumeli'ye Geçişi ve Gelibolu Fethi'nin 658'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında yarın ilk olarak Lapseki İlçesi'ne bağlı Çardak Beldesi'nde Gazi Yakup Bey, mezarı başında anılacak. Protokol üyeleri, mehteran bölüğü eşliğinde iskele meydanına kadar yürüyüp, feribota binerek Gelibolu'ya hareket edecek. Böylece, Anadolu'dan Rumeli'ye geçiş temsili olarak canlandırılacak. Törenler daha sonra Gelibolu İlçesi'ne bağlı Bolayır Beldesi'nde Gazi Süleyman Paşa Türbesi ziyaretle devam edecek. Günün önemine dair konuşmaların ardından Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanlığı bandosu ve mehteran bölüğü gösteri sunacak. - Çanakkale/ Gelibolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ece Bey, Gelibolu'da Törenle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement