Ece'nin Ölümüne Ağır Ceza'da Dava - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Ece'nin Ölümüne Ağır Ceza'da Dava

Ece\'nin Ölümüne Ağır Ceza\'da Dava
19.12.2011 12:03  Güncelleme: 13:08

Yönetimindeki otomobille hızla kaldırıma çıkarak çarptığı 14 yaşındaki Ece Altıntaş'ın ölümüne neden olan 64 yaşındaki Nuriye Aynur K. hakkında, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

İzmir Karşıyaka'da, yönetimindeki otomobille geri manevra yaparken fren yerine gaza basınca, hızla kaldırıma çıkarak çarptığı 14 yaşındaki Ece Altıntaş'ın ölümüne, 18 yaşıdaki İsa Kaya Katar'ın ise yaralanmasına neden olan 64 yaşındaki Nuriye Aynur K. hakkında, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Kaza, geçen 4 Ekim'de, saat 19.00 sıralarında 1775 Sokak'ta meydana geldi. Yönetimindeki 06 TAY 06 plakalı otomobiliyle geri manevra yapan Nuriye Aynur K., iddiaya göre fren yerine gaza basınca direksiyon kontrolünü yitirdi. Aniden hızlanan otomobil, geri geri kaldırıma çıktıktan sonra burada bulunan annesine ait kuaför dükkanının önünde duran Ece Altıntaş ile İsa Kaya Katar'a çarptı.

HASTANE HASTANE DOLAŞTI

Kaza yerinde bir süre ambulans bekleyen Ece Altıntaş, ilk olarak Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada acil serviste kontrolleri yapılan ve bacağındaki atar damarının kesildiği belirtilen Ece, ameliyat edilmesi için Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak aile üyelerinin iddiasına göre burada ameliyat yapacak doktorun olmadığı söylenerek bu kez de Yeşilyurt Semti'ndeki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Hastaneler arasındaki yolculuk sırasında da 3 kez kalbinin durduğu ve yeniden hayata döndürüldüğü bildirilen Ece Altıntaş, ameliyata alındığı sırada yaşam savaşını kaybetti. Doktorların çabaları, talihsiz Ece'yi hayata döndüremedi. Hafif yaralanan İsa Kaya Katar ise tedavisinin ardından taburcu edildi. Ece Altıntaş'ın, üç hastane gezmesinin ardından hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak da Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla soruşturma başlatıldı. Bu soruşturmanın halen devam ettiği bildirildi.

15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Kaza sonrasında sevk edildiği Adliyede denetimli serbestlikten yararlandırılarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan sürücü Nuriye Aynur K. hakkındaki soruşturma tamamlandı. K. hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın önümüzdeki günlerde Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza mahkemesi'nde görüleceği belirtildi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ece'nin Ölümüne Ağır Ceza'da Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement