Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi ve Kayseri 12'nci Bölge eski Eczacılar Odası Başkanı Ahmet Özçavuşoğlu, eczacılar ve eczaneler hakkında hazırladıkları kanun teklifinde Paris'i model aldıklarını söyledi.
6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun teklifi ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ahmet Özçavuşoğlu, 3 bin 500 kişiye bir eczane uygulamasıyla eczanelerin dengesiz dağılımının ortadan kalkacağını belirtti. Hazırlanan kanunun 6 yıl sonrasına yönelik bir planlama olduğunu dile getiren Özçavuşoğlu, şunları söyledi:
"Eczane açılması için nüfus kriteri getiriliyor. Bu kriterle birlikte 3 bin 500 kişiye bir eczane uygulaması hayata geçirilecek. Böylece eczane dengesizliği ortadan kalkacak. Bunun yanı sıra eczacılara puanlama sistemi de getirilecek. Yasalaşmasını beklediğimiz bu kanun teklifi ile artık her yere eczane açmak ya da ilçeler arası yer değiştirmek kolay olmayacak. Eczane açılacak yerleri Sağlık Bakanlığı 2 yılda bir ilan edecek, eczane açılacak yer nüfus kriterine uygun yani eczane o bölgede eczane fazlalığı olmayacak. Ancak,hiç eczanesi olmayan bir yer için nüfus kriteri şartı aranmayacak"
"PARİS'E 40 YILDIR ECZANE AÇILMIYOR"
Türk Eczacıları Birliği(TEB) olarak bu teklifi hazırlarken Fransa'nın başkenti Paris'i model aldıklarını dile getiren Özçavuşoğlu, "Paris'e 40 yıldır eczane açılamıyor. Çünkü orada bu kanun geçerli. Yani dünya ölçeğinde bir iş yapılıyor" dedi. Amaçlarının halkın ilaca ulaşımını kolaylaştırmak olduğunu ifade eden Özçavuşoğlu, kanunla birlikte yüksek cirolu eczanelere de bazı yaptırımların uygulanacağını söyledi. Ahmet Özçavuşoğlu, "Örneğin cirosu yüksek olan eczaneler, bir diğer manada fazla reçete yazan eczaneler, cirolarına göre 3'üncü eczacı çalıştırmak zorunda kalacak. Yani bu düzenleme aynı zamanda vatandaşla yönelik hizmet kalitesini artırırken istihdama da katkı sağlayacak." - Kayseri
Son Dakika › Güncel › Eczanelere Paris Modeli - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?