Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 3. Uluslararası Çukurova Türk Dünyası Şiir ve Müzik Festivali için Adana'ya gelen edebiyatçılar ile bir araya geldi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte konuşan Sözlü, geniş bir coğrafyaya yayılan Türkçe'nin uzakları yakınlaştırdığını söyledi.
Geçmişten bu yana Türk dünyasının farklı ülkelerinde lehçe yakınlaşmalarının görüldüğünü belirten Sözlü, "Eminim ki önümüzdeki 50 yılda Türkçe'nin ortak paydası genişleyecek, Türk dünyası birbirine daha çok yakınlaşacak ve aradaki lehçe farkı giderek kaybolacaktır." ifadelerini kullandı.
Etkinlikte Sözlü'ye Azerbaycan bayrağı ve plaket hediye edildi.
Son Dakika › Güncel › Edebiyatçılardan Başkan Sözlü'ye Ziyaret - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.