Edirne Sınır Kapılarına Türk İşçileri Akın Etti - Son Dakika
Güncel

Edirne Sınır Kapılarına Türk İşçileri Akın Etti

Edirne Sınır Kapılarına Türk İşçileri Akın Etti

Türiye'de yaz tatillerini geçirmelerinin ardından, Avrupa ülkelerinde iş başı yapmak için dönüşe geçen Türk işçileri sınır kapılarına aynı anda gelince kilometrelerce kuyruk oluşturdu.

18.08.2016 16:59

Türiye'de yaz tatillerini geçirmelerinin ardından, Avrupa ülkelerinde iş başı yapmak için dönüşe geçen Türk işçileri sınır kapılarına aynı anda gelince kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Avrupalı Türk işçiler Kapıkule'de 6 Pazarkule'de 3, Hamzabeyli ve İpsala Sınır Kapıları'nda 2 kilometre uzunluğunda araç kuyruk oluşturdular. Yetkililer yoğunluğun işçilerin aynı anda yola çıkmasından kaynaklandığını söyledi.

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde tatillerini memleketlerinde geçirmek için Türkiye'ye gelen Türk işçileri iş başı yapmak için yaşadıkları ülkelere dönüşleri devam ediyor. Dönüş yolunda Edirne'den çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı'nı tercih eden işçiler 6 kilometre araç kuyruğu oluşturdu. Yaklaşık 8 saattir sınır kapısında Bulgaristan'a geçiş yapmak için bekleyen bazı işçiler sıcaktan etkilenip yol kenarında ağaç gölgelerinde serinlemeyi tercih ederken ayını ülkeye açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 2 kilometre kuyruk oluştu.

YUNANİSTAN'A AÇILAN SINIR KAPISI'NDA TARTIŞMA

Edirne'de Yunanistan'a geçişi sağlayan Pazarkule Sınır Kapısı'nda ise 3 kilometre kuyruk oluşurken sıranın kendisine gelmesine bekleyenler ile sollama yapanlar arasında zaman zaman tartışma yaşanıyor. Sözlü tartışmanın zaman zaman gerginliği yol açtığı Yunan sınırında polis ve gümrük çalışanları araya girerek hatalı solama yapanları uyararak kuyruğun sonuna gönderiyor. Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'nda araç kuyruğu uzunluğunun 2 kilometreyi bulduğu öğrenildi. Yetkililer sınır kapılarında yoğunluğun Türk işçilerin aynı anda dönüş yapmasından kaynaklandığını söylüyorlar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Sınır Kapılarına Türk İşçileri Akın Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement