Edirne - Suriyelilerin Bekleyişi 3'üncü Günde Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Edirne - Suriyelilerin Bekleyişi 3'üncü Günde Devam Ediyor

Edirne - Suriyelilerin Bekleyişi 3\'üncü Günde Devam Ediyor

Suriyelilerin bekleyişi 3'üncü günde devam ediyor AVRUPA Ülkelerine yürüyerek gitmek için Edirne'ye gelen Suriyeli mültecilerin TEM gişeleri yakınlarında bekleyişi 3'ncü günde devam ediyor.

17.09.2015 11:32

Suriyelilerin bekleyişi 3'üncü günde devam ediyor

AVRUPA Ülkelerine yürüyerek gitmek için Edirne'ye gelen Suriyeli mültecilerin TEM gişeleri yakınlarında bekleyişi 3'ncü günde devam ediyor.

Ülkelerinde savaştan kaçarak internet üzerinden haberleşerek Edirne'ye akın eden 800 Suriyeli mültecinin otoyol kenarındaki bekleyişi devam ediyor. Edirne TEM gişeleri yakınlarında ağaçlık bölgede bekleyen Suriyeliler gece odun toplayıp ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Sabahın erken saatlerinde dağıtılan sütle çocuklarını besleyen sığınmacılar ellerine 'Almanya'ya gitmek istiyoruz, kapıları açın' yazılı dövizlerle oturma eylemi başlattı. Kalabalık gurup içinde bazı mülteciler kendilerine ikram edilen yemekleri yemedi. Sadece su içerek bekleyişine devam eden Suriyeli sığınmacıların liderleri dün gece yarısı Edirne Valiliğinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mültecilerden sorumlu Danışmanı Muhammed Murtaza Yetiş ve Edirne Valisi Dursun Ali Şahin Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan ile yaptıkları görüşmeyi anlattı. Liderler grup üyelerine bekleyişleri hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bugün görüşücekleri bilgisini verildi. Bölgede jandarma ve polis ekiplerinin aldığı önlemler devam ediyor. Suriyeli gruptan 3 gün içinde 150'si geri dönerken bir o kadar da yenisi geldi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne - Suriyelilerin Bekleyişi 3'üncü Günde Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement