Edremit Restoran Yapılacak Uçak Edremit'e Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Edremit Restoran Yapılacak Uçak Edremit'e Ulaştı

Edremit Restoran Yapılacak Uçak Edremit\'e Ulaştı

Restoran yapılacak uçak Edremit'e ulaştı TÜRK Hava Yolları'ndan (THY) bir işadamı tarafından satın alınan ve restorana dönüştürülmek üzere 8 parçaya ayrılarak 7 TIR ile taşınan 76 metre uzunluk, 6 metre genişliğindeki Airbus A340 tipi yolcu uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan 5 günlük zorlu bir yolculukla Balıkesir'den Edremit ilçesine getirildi.

19.01.2016 17:57

Restoran yapılacak uçak Edremit'e ulaştı

TÜRK Hava Yolları'ndan (THY) bir işadamı tarafından satın alınan ve restorana dönüştürülmek üzere 8 parçaya ayrılarak 7 TIR ile taşınan 76 metre uzunluk, 6 metre genişliğindeki Airbus A340 tipi yolcu uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan 5 günlük zorlu bir yolculukla Balıkesir'den Edremit ilçesine getirildi.

Restoran ve akaryakıt istasyonları sahibi olan Edremitli işadamı Ali Akbulut tarafından satın alınan 76 metre uzunluk 6 metre genişliğindeki uçağın burnu, kanatları, gövdesi ve kuyruğundan oluşan toplam 8 parçası Kocaseyit Havalimanı karşısındaki bir araziye indirileceği bildirildi. Yüklenmesiyle birlikte beş günde Edremit'e getirilen uçağın burada birleştirilerek restoran ve düğün salonu olarak kullanılacağı bildirildi. Bu proje üzerinde 2 yıldır çalıştığını belirten işadamı Akbulut, uygun uçağı bulunca harekete geçtiklerini söyledi. İstanbul'dan ağır nakliyat firmalarıyla üç günde gelmesini bekledikleri uçağın olumsuz hava koşulları nedeniyle iki günlük bir gecikmeyle kendilerine ulaştırıldığını belirten Akbulut, "Bir özel havayolu şirketiyle dev uçağı parçalayıp, getirdik. Zorlu bir yolculuk oldu. Neyse ki kazasız belasız getirildi. Bu uzun süredir hayalim olan yurt dışında gördüğüm ve ülkemde gerçekleştirmek istediğim bir projeydi. Kurulum aşaması tahminen 3 ay sürecek. Mayıs ayı başında restoran olarak faaliyete başlayacak. Uçağın parçalanıp, taşınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Akbulut, uçağın ne kadara satın aldığını ise açıklamadı.

Uçağı taşıyan nakliye firmasının sahibi Kemal Küçük ise "Karayolunda bu taşıdığımız üçüncü uçak oldu. Taşıdıklarımızı içinde en büyük olanı da buydu. 7 TIR, 8 eskort ve 14 personel ile uçağın nakliyesini sorunsuz şekilde yaptık" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edremit Restoran Yapılacak Uçak Edremit'e Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement