Ege Denizi Eşek Sesiyle Çınladı - Son Dakika
Güncel

Ege Denizi Eşek Sesiyle Çınladı

Ege Denizi Eşek Sesiyle Çınladı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Düzenlenen 22. Bodrum Kupası Uluslararası Yat Festivali'nin İkinci Gününde Yatçılar, Aydın'ın Didim İlçesi Açıklarında Kapıştı

21.10.2010 17:45

Didim-Panayır adası-Didim etabında Ege Denizi eşek sesi ile çınladı. Yelkencilerin ilginç kıyafetleriyle katıldığı etapta, eşek anırması şeklindeki korna herkesi güldürdü.

22. Bodrum Kupası Uluslararası Yat Festivali'nin ikinci gününde 12 millik Didim-Panayır Adası-Didim etabına 80 teknede yolcular ve turistlerle birlikte yaklaşık bin 300 kişi katıldı. Yarış saat 11.00'de Altınkum sahili açıklarından verilen start ile başladı.

Muğla Vali Yardımcısı Ali Ahmet Barış, TURMEPA Yönetim Kurulu Üyesi Can Pulak'ın katıldığı yarışlara, kaptanlığını Yaşar Dargan'ın yaptığı 16 metrelik ' 'Elele' teknesinin eşek anırması sesli kornası damga vurdu. Startın verilmesinin hemen ardından ön sıralarda yer alan Elele, yaklaşık dört dakika kornayı çalınca, etkinliğe katılan herkesi gülmekten kırdı geçirdi. Birçok yatçı, ilginç tişörtlerle yarışmaya katılan Elele yatı personelini alkışlarla kutladı. Tam bu sırada, yarışa katılmayan, ancak izleyeci olan teknelerin birinden ''horoz ötüşü' sesli korna duyuldu. Kaptan Yaşar Dargan, ''Mavi yolculukta kullandığımız yata, yarışa renk getirmek için eşek anırma sesli korna olarak monte ettik. Normal kornamız da var. Eşek anırma sesli korna birçok yatçı tarafından beğeni kazandı' dedi.

Saatteki hızı 10 mil olan rüzgar, güneş ve sıcak hava altında yapılan yarışlarda bazı turistlerin mayo ile güneşlendikleri görüldü. Ay yıldızlı tişörtleri ile yarışan ''Small World' yatının kıyafetleri beğeni kazandı. ''Kaptan Yarkın' isimli yatın arkasına asılan ve Kral Arthur'un elinde kılıçlı fotoğrafının yanında ''Kral Arthur ve Yuvarlak Masa Şövalyeleri' yazılı pankart da ilgi çekti.

Rüzgar hızının düşük kalması nedeniyle guletlerin yavaş hareket ettiği görüldü. Bazı yatçıların, guletlerin önündeki bastonun altına konulan ağlara uzanarak keyif yaptığı gözlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ege Denizi Eşek Sesiyle Çınladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement