Konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Cemal Esen konuk oldu.
2.DÜNYA SAVAŞINDAN SONRA ALMANYA'DA KURULAN İLK ÜNİVERSİTE
Konuşmasına eğitim verdiği Ruhrh Bochum Üniversitesi'ni tanıtarak başlayan Esen, üniversitenin 2.Dünya Savaşına kadar uzanan köklü bir geçmişi olduğundan ve kusursuz eğitim sisteminden bahsetti. Üniversitenin bünyesinde 20 fakülte, 200 öğrenim programı ve 43 bin öğrencinin barındırdığına değindi. Esen, aynı zamanda 200 bin üniversite ile öğrenci değişim programının yürütüldüğünü ve Ege Üniversitesi'nin de bu üniversiteler arasında olduğunu vurguladı. Konferansa katılan öğrencilere de bu değişim programlarından yararlanmaları için tavsiyelerde bulundu.
GELECEĞİN TEKNOLOJİSİ LAZER
Esen, konferansın ilerleyen saatlerinde lazer teknolojisinin gelişimi ve hangi sektörlerde kullanıldığı üzerine açıklamalar yaptı. Lazerin, inşattan sağlığa, otomotivden mühendisliğe kadar birçok alanda kullanıldığını belirtirken bu teknolojinin gelecekte daha önemli bir rol oynayacağını vurguladı. Gelişen teknolojiyle birlikte lazerlerin dalga boyu, hız ayarı, gücü gibi değişkenleri ile oynanarak 3 boyutlu yazıcı teknolojilerinde mikrometrik boyutlarda modeller oluşturulabileceğine dair örnekler verdi.
Konferansın sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Esen, Almanya'dan konuklarına getirdiği çikolataları ikram etti. Son olarak, Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aydoğan Özdamar tarafından Esen'e katılımından dolayı plaket verildi.
Son Dakika › Güncel › Ege Üniversitesi'nde Lazer Bilimi Konferansı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?