Ehl-i Beyt Âlimleri Derneği Üyeleri Suveren Yerleşkesini Gezdi - Son Dakika
Güncel

Ehl-i Beyt Âlimleri Derneği Üyeleri Suveren Yerleşkesini Gezdi

Ehl-i Beyt Âlimleri Derneği Üyeleri Suveren Yerleşkesini Gezdi

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz'la birlikte Ehl-i Beyt Âlimleri Derneği Başkanı Veli Beder, dernek üyeleri Arslan Başaran ve Zeki Tümay Iğdır Üniversitesi Suveren Yerleşkesini gezdi.

22.06.2013 12:08  Güncelleme: 12:09

Gezi sırasında Ehl-i Beyt Âlimleri Derneği Başkanı ve dernek üyeleri temel kazı çalışmalarına başlanan Cami için hep birlikte dua ettiler.

İnşaat çalışmaları hızla devam eden Iğdır Üniversitesi Suveren Yerleşkesindeki geziye, Ehli Beyt Âlimleri Derneği Başkanı Veli Beder ve dernek üyeleri, Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurhan Akyüz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren, Caferilik Araştırma ve Uygulama Merkezi (CAMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Musa Çetin ve öğretim üyeleri eşlik etti.

Rektör Prof. Yılmaz, misafir dernek mensuplarını ilk olarak yerleşkenin merkezindeki, temel kazı çalışmalarına henüz başlanan cami inşaatına götürdü. Dernek Üyeleri, Üniversitenin Suveren Yerleşkesinde yürüttüğü yönetim, derslik ve sosyal amaçlı bina inşaatların yanı sıra cami inşaatına da başlanmış olması konusundaki memnuniyetlerini gizlemediler. Iğdır Üniversitesinin 20 yıl içerisinde ulaşmayı hedeflediği 20 bin öğrenci sayısına ulaştığında da, bu ihtiyacı karşılayacak şekilde planlanmış olan caminin, başlangıç aşamasında kendilerini davet ederek Ehl-i Beyt Âlimleri Derneği Üyelerinin fikirlerini aldığı için dernek adına Başkan Veli Beder Rektör Prof. Dr. Yılmaz'a teşekkür ederek hayır duası etti. Daha sonra Yerleşkede inşaatı devam eden diğer binalar gezildi. Bu binalardaki yapılan çalışmaları yerinde gördükten sonra misafir heyet, tamamlanma aşamasına gelmiş olan Rektörlük Binasına geçti. Ehl-i Beyt Âlimleri Dernek Başkanı ve üyeleri, başta rektörlük binası olmak üzere, yerleşkede bulunan tüm inşaatların uzun vadeli düşünülerek modern bir şekilde tasarlandığını ve aynı zamanda yıllarca Iğdır Üniversitesinin ihtiyacını karşılayacak şekilde yapıldığını müşahede ettiklerini söylediler. Çok kısa bir sürede hizmete geçecek olan Rektörlük Binasındaki gezinin tamamlanmasının ardından, Rektör Prof. Dr. Yılmaz konuklarını Suveren Yerleşkesinden uğurladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ehl-i Beyt Âlimleri Derneği Üyeleri Suveren Yerleşkesini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement