Ekolojik Kriz ve Kentler" Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Ekolojik Kriz ve Kentler" Sempozyumu

Ekolojik Kriz ve Kentler" Sempozyumu

Türkiye Barolar Birliğince düzenlenen sempozyum başladı.

31.01.2014 13:05

Türkiye Barolar Birliğince (TBB)  düzenlenen "Ekolojik Kriz ve Kentler" konulu sempozyum başladı.

Taksim Hill Otel'de düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan TBB Kent ve Çevre Hukuku Komisyon Başkanı Ali Arabacı, 3 gün sürecek sempozyumda, kentleşmenin ve bunun getirdiği sorunların ele alınacağını söyledi.

Arabacı, 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren devam eden göçlerin hızlı ve sağlıksız kentleşmeye neden olduğunu anlatan Arabacı, "Geçmişleri binlerce yıl eskiye uzanan özellikle büyük kentlerimiz, özgün kimliklerden uzaklaştırılmış, kentlerimiz betonarme apartman yığınlarından oluşan havasız, renksiz, ulaşımı kötü, yeşil alansız mekanlar haline gelmiştir. Her kentli yurttaşın istediği, sağlıklı, ulaşımı kolay, yeşil alanları bol yaşanabilir bir kenttir" diye konuştu.

Kentlerde ana kent planlarının yapılmamış ya da yapılanların uygulanamamış olmasının, kentleşmeyi temel toplumsal sorunlardan biri durumuna getir savunan Arabacı, "Sempozyuma katılan konuşmacılarımız, kentlerimizin içinde bulundukları durumu, onları bekleyen tehlikeleri, kentsel dönüşümü, kentsel planlamayı, kamusallığı, o kentlerde yaşayan insanların haklarını ve günümüzdeki anlam ve uygulamaları anlatacak. Bu toplantının ülkemizdeki kentleşme politikalarına katkı sağlayacağı inancındayız" ifadelerini kullandı.

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da ekolojik kriz ve kentlerin geldiği noktadan bahsetti.

"Ekolojik Kriz Cenderesinde Kentlerimiz", "Planlama Hukukunda 'Olağanüstü Hal' Uygulamaları ve Yasalar", "Kentler ve İfade Özgürlüğü" gibi başlıklarda oturumların düzenleneceği sempozyum 2 Şubat'ta sona erecek.

Ayrıca sempozyum kapsamında, 2 Şubat'ta Kuzey Ormanları Savunması rehberliğinde Kuzey Ormanları'nda ve Bakanlar Kurulu kararı ile rezerve alan ilan edilen bölgede inceleme gezisi yapılacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ekolojik Kriz ve Kentler' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement