Elazığ'a Üniversite Kurma Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Elazığ'a Üniversite Kurma Çalışmaları

Elazığ\'a Üniversite Kurma Çalışmaları

Türk Hava Kurumu Genel Sekreteri Ahmet Alp, Elazığ'da üniversite kurma konusunda yaptıkları girişimlerin tamamlandığını, son adımların atılması için yer tahsisinin yapılmasını beklediklerini söyledi.

11.11.2012 17:37

Türk Hava Kurumu Genel Sekreteri Ahmet Alp, Elazığ'da üniversite kurma konusunda yaptıkları girişimlerin tamamlandığını, son adımların atılması için yer tahsisinin yapılmasını beklediklerini söyledi.

Türk Hava Kurumu Genel Sekreteri Ahmet Alp, Akgün Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, Vali Muammer Erol'un önerisiyle Elazığ'da üniversite kurma çalışması başlattıklarını dile getirdi. THK Üniversitesi kurulmasını valiliğin talep ettiğini anlatan Alp, şöyle konuştu: "biz de gerekli çalışmaları başlattık. Üniversitenin kendi ilinde kurulmasını isteyen çok sayıda talipli var. Biz bunu Elazığ olarak benimsedik. Bunda benim de bir Elazığlı olmamın büyük katkısı var. Biz üzerimize düşeni yaptık. Artık bundan sonrası Elazığ'ın siyasilerine ve yöneticilerine kalmış. Bu üniversitenin kurulması için bize gösterilen arsa ve binanın tahsisinin yapılması, DHMİ ve Milli Savunma Bakanlığı'nın da (MSB) onayı gerekiyor. Bunların kısa sürede çözümlenmesi gerekiyor. Yoksa bu işe talipli olan iller üniversiteyi kendi iline götürmek için hazır bekliyor."

Alp, üniversitenin kurulması durumunda bunun yanında bir yüksekokul ve helikopter bakım merkezinin de kurulacağını belirterek şunları söyledi: "Buraya sadece üniversite kurmak için gelmiyoruz. Burada özellikle kurulması düşünülen helikopter bakım merkezi sadece ülkemize değil Ortadoğu'ya hizmet verecek bir kapasitede olacaktır. Bunun yanında ülkemizde kurulan uçak fabrikasına katkı sağlamak adına burada uçak parça üretim tesislerinin kurulması planlanacak."

YAMAÇ PARAŞÜTÜ EĞİTİMİ

THK olarak Elazığ'da yamaç paraşütü eğitimi verilmesini sağlayacaklarını anlatan Alp, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm bunlar hem istihdam hem de tanıtım açısından ilin önemli kazanımlar sağlamasına katkı sağlayacak. Bütün bunların yapılabilmesi için önümüzdeki tek engel bize verilmesi düşünülen arazi ve binaların biran önce DHMİ ve MSB tarafından tahsislerinin yapılması. Biz şu an sadece bunu istiyoruz ve bekliyoruz. Ancak, fazla zamanımız yok. Başka iller arsa ve bina tahsisi değil tapusunu vermek üzere sırada bekliyorlar." - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elazığ'a Üniversite Kurma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement