Elibol, Ramazan'ın İlk Orucunu Gazilerle Birlikte Açtı - Son Dakika
Güncel

Elibol, Ramazan'ın İlk Orucunu Gazilerle Birlikte Açtı

Elibol, Ramazan\'ın İlk Orucunu Gazilerle Birlikte Açtı

İhlas Ankara Medya Grup Başkanı Nuri Elibol, Ramazan ayının ilk iftarını “Ailem” dediği gaziler ve şehit aileleri ile birlikte yaptı.

19.06.2015 15:40

İhlas Ankara Medya Grup Başkanı Nuri Elibol, Ramazan ayının ilk iftarını "Ailem" dediği gaziler ve şehit aileleri ile birlikte yaptı.

Türkiye Gaziler Vakfı tarafından Ramazan ayının ilk gününde düzenlenen iftar yemeğinde gaziler ve şehit aileleri bir araya geldi. Gazi ve şehit ailelerini Ankara Vali Yardımcısı Süleyman Hürrem Aksoy, İhlas Ankara Medya Grup Başkanı Nuri Elibol ile şehit ve gazi dernekleri yöneticileri yalnız bırakmadı. Gazilerin ve şehitlerin ülkenin istiklali ve istikbali için ne anlama geldiğini yeni nesil gençlere öğretmenin önemine değinen İhlas Ankara Medya Grup Başkanı Nuri Elibol, "Ramazan'ın ilk günü bugün, bugün ilk orucu ailemiz olarak kabul ettiğimiz gazilerimizle ve şehit yakınları ile birlikte açtık. İnsan ilk orucunu ailesi ile açar, bende onları bir ailem gibi kabul ediyorum ve bugün beraberiz. Onlar ülkemizin teminatı, istiklalimizin sigortası. Hangi imkanları sağlarsanız sağlayın az gelir. Gazilerimize verdiğimiz değeri üç yaşındaki çocuğumuza bile göstermemiz gerekir. Bu memleketin istiklali ve istikbali için gazilerimizin yaptıklarını çocuklarımıza, gençlerimize göstermeliyiz" dedi.

Gazilerin ve şehit ailelerinin sorunlarını kamuoyuna aktarma konusunda kendisinin de yardımcı olacağını söyleyen Elibol, "Gazileri ve şehit yakınlarının seslerini bundan sonra daha sık duyacaksınız. Onların sorunlarının tüm kamuoyunda dile getirilmesi konusunda onlara aracılık etmeye çalışacağız. Bende onlardan birisiyim, onlara uzak değilim, emekli bir askerim ben. Allah bize gazilik ve şehitliği nasip etmedi, bu şerefe nail olanlara katkı vermek, onların hayata tutunmalarına ilişkin çorbada bir tuzumuz olması için çalışıyoruz" diye konuştu.

Gaziler ve şehit aileleri ile Ramazan ayının ilk gününde birlikte olmaktan mutlu olduğunu belirten Vali Yardımcısı Süleyman Hürrem Aksoy ise, "Hepimiz gazilerimize minnettarız. Bu akşam nasip oldu gazilerimizle bir araya geldik. Allah gazilerimize hayırlı güzel ömürler versin. Ülkemizin birliği, dirliği, bereketi artsın" şeklinde konuştu.

Gaziler, özellikle unutulmaktan şikayet etti. Kendilerinin sadece özel günlerde hatırlandığını belirten Kore gazisi Mustafa Ocak, "Biz unutulmuş durumdayız. Televizyonda her türlü diziler var ama bizim gazilerimizle ilgili bir program yapılmıyor" dedi.

Ramazan ayının ilk iftarında gazileri ve şehit ailelerini bir araya getirerek dualarını almak istediklerini belirten Türkiye Gaziler Vakfı Başkanı Lokman Aylar, "Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu gazilerimiz ile şehit ailelerimiz var burada. Üç kuşak gazilerimizi buluşturduk" dedi.

Güneydoğu, Kıbrıs ve Kore gazilerinin unutulmaktan şikayetçi olduklarını belirten Aylan, "Bende Güneydoğu gazisiyim. Vatanımız için vücudumuzdan bir uzvumuzu verdik. Sadece Ramazanlarda değil, her gün hatırlanmak istiyoruz. Maddi bir beklentimiz yok devletimizden, biz bir maddi bedel bekleyerek gazi olmadık. Biz sadece samimiyet, güler yüz ve itibar istiyoruz" diye konuştu.

Nuri Elibol, Vali Yardımcısı Aksoy ve Türkiye Gaziler Vakfı Başkanı Aylar, gazilere ve şehit ailelerine katkılarından dolayı işadamı Vehbi Gül'e plaket verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elibol, Ramazan'ın İlk Orucunu Gazilerle Birlikte Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement