Emek, Sağlık Ocağına Kavuşuyor - Son Dakika
Güncel

Emek, Sağlık Ocağına Kavuşuyor

Emek, Sağlık Ocağına Kavuşuyor

Emek Sağlık Ocağı'nın temeli atıldı.

06.07.2012 08:23

OSMANGAZİ'DEN SAĞLIĞA BÜYÜK YATIRIM

Osmangazi Belediyesi ve hayırsever iş adamı Aziz Torun iş birliğiyle Emek Zekai Gümüşdiş Mahallesi'ne yapılacak Sağlık Ocağı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Sosyal belediyecilik noktasında öncü adımlar atan Osmangazi Belediyesi, Emek bölgesinin yıllardır ihtiyaç duyduğu sağlık ocağını bölgeye kazandırmak için ilk adımı attı. Törene, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Torunlar Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, belediye bürokratları ve mahalle sakinleri katıldı.

Törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, merkezden en uç noktaya kadar her yerde önemli çalışmaların altına imza attıklarını söyledi ve yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.

HER MAHALLEYE HİZMET

İlçenin sıkışık bölgelerine vatandaşların nefes alabilecekleri parklar, spor tesisleri, meydanlar ve yeşil alanlar kazandırdıklarına da dikkati çeken Başkan Dündar, vatandaştan gelen talepler doğrultusunda her mahalleye hizmet ürettiklerini söyledi. Bursa'nın en büyük sorunlarının başında gelen trafik sıkışıklığıyla ilgili de önemli adımlar attıklarını hatırlatan Dündar "Göreve geldiğimiz günden bu yana trafik sorunun çözümü noktasında 5 yılda 5 otopark projesini uygulamaya geçirdik ancak 5 otopark sayısını bizler 9'a çıkardık. Seçimlere kadar hepsini hizmete açacağız" diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖNCÜYÜZ

Son günlerde Türkiye ve Bursa gündeminde yer alan kentsel dönüşüm konusuna da değinen Dündar, kaçak yapılaşmayla mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini ve fikir kulübü olarak oluşturdukları "Şehircilik Akademisi" ile ciddi yol kat ettiklerini belirtti. Osmangazi Belediyesi'nin Türkiye'de kentsel dönüşümü en iyi yapan ve en tecrübeli belediye olduğuna dikkati çeken Başkan Dündar "Her taraf kentsel dönüşüme tabii, bizler üst ölçekten bakarak lokal olarak bazı noktalar belirliyoruz ve çalışmaların yerelden yürütülmesini istiyoruz. Dün Şehircilik Bakanımızla görüştük ve ciddi adımlar attık. Master planı hazırlıyoruz, kentsel dönüşümü nerelerde yapmalıyız, zemin durumu nasıl gibi konuları inceliyoruz" diye konuştu.

TALEBE HİZMETLE CEVAP

Başkan Mahallemizde projesi kapsamında Emek Mahallesi'ni de gezdiklerini ve bölge halkından gelen talep doğrultusunda sağlık ocağı için harekete geçtiklerini söyleyen Başkan Dündar, hayırsever iş adamı Aziz Torun'un da katkılarıyla sağlık ocağının yapımına başladıklarını belirtti. Osmangazi'ye 25 sağlık ocağı kazandırdıklarını hatırlatan Dündar, vatandaşın sağlık hizmetlerinden daha iyi yararlanması için gerekeni her zaman yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Sağlık ocağının yapımında büyük katkıları olan Torunlar Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ise sosyal devletin önemine dikkati çekerek, bu tür çalışmaları desteklemeyi görev bildiklerini söyledi. Konuşmaların ardından Başkan Dündar ve Aziz Torun inşaat çalışmalarında demir büken işçiye yardım etti.

SAĞLIK OCAĞI

Emek Zekai Gümüşdiş Mahallesi'nde Güler Sokak ve Oğuz Sokak'ın kesiştiği yerdeki 668 metrekarelik alanda yapılan sağlık ocağı 3 katlı olup, laboratuar, aile hekim odası, tıbbi müdahale odası, emzirme odası, müşahede odası, teknik oda ve sosyal amaçlı salonlardan oluşacak. Sağlık ocağının ekim 2012'de hizmete açılması hedefleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Emek, Sağlık Ocağına Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement