Emep: Savaşa Girme Konularına TBMM Karar Verir - Son Dakika
Son Dakika Logo

Emep: Savaşa Girme Konularına TBMM Karar Verir

30.08.2013 13:12

Emek Partisi (EMEP), ABD ve İngiltere'nin başını çektiği devletlerin Suriye'ye karşı silah kullanma kararının AK Parti Hükümeti'ni çok sevindirdiğini belirterek "AKP, silah kullanmanın bir Suriye işgaline evrileceğini düşünüyor."

Emek Partisi (EMEP), ABD ve İngiltere'nin başını çektiği devletlerin Suriye'ye karşı silah kullanma kararının AK Parti Hükümeti'ni çok sevindirdiğini belirterek "AKP, silah kullanmanın bir Suriye işgaline evrileceğini düşünüyor. Böyle bir işgal için oluşacak koalisyona katılacaklarını Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hemen tereddütsüz açıkladı. Oysa, Türkiye'de yabancı ülkelere asker gönderme, savaşa girme gibi konularda TBMM karar veriyor" açıklamasında bulundu.

Emek Partisi tarafından yapılan yazılı açıklamada AKP Hükümeti'nin "Suriye'ye silahlı bir müdahale ve Suriye'nin işgal edilmesini hararetle istemesine" rağmen Türkiye halkının savaşa sıcak bakmadığı ve son günlerde yapılan anketlerde halkın yüzde yetmişinden fazlasının savaşa ve Suriye'ye müdahaleye karşı olduğu belirtilerek on sene önce de ABD'nin Irak'ı işgalinden önce, ABD'nin, Türkiye'nin güneyinden Irak'a kara silahlı güçlerini sokmak istediği, ABD'ye izin verilip verilmeyeceği konusunda TBMM'deki oylamada izin tezkeresinin reddedildiği ve O günlerde iktidardaki AK Parti'nin bazı milletvekillerinin dahi tezkere aleyhine oy kullandığı kaydedildi.

EMEP, "Bugün de, TBMM'deki partiler (AKP hariç) Suriye'ye silahlı müdahaleye ve Türkiye'nin bu müdahaleye katılmasına karşı çıkıyor. Meclis dışındaki partilerin hemen, hemen tamamı da silahlı müdahale ve işgale karşı" dedi.

EMEP konuyla ilgili açıklamanın devamında şunları kaydetti:

"AKP Hükümeti, olası bir silahlı müdahale durumu için TBMM'yi devre dışı bırakmaya ya da etkisiz bırakmaya hazırlanıyor. Bunun için bazı provokasyonlar gündeme gelebilir. Daha önce de, Suriye tarafından Türkiye sınırına havan topu atılması, bir ilçede bombalı araba ile 53 Türkiyeli sivilin öldürülmesi ve sınır ötesinden sıkılan mermilerle çok sayıda sivilin yaralanması, bazılarının ölmesi gündeme gelmişti.

Partimiz, Suriye'ye silahlı müdahale yapılmasına karşıdır. Aslında çoğu Suriyeli olmayan El Kaide, El Nusra vb. silahlı güçlere emperyalist güçlerin verdiği desteğin son bulmasını istemektedir. Suriye'nin geleceğine; her türlü dış müdahaleden arındırılmış ve demokratik bir ortamda, Suriye halkının karar vermesini savunmaktadır.

Partimiz mevcut siyasi durum karşısında, barış çalışmalarını siyasi çalışmaların merkezine koymuştur. Bir barış cephesi oluşturulmasına çalışmaktadır. 1 Eylül günü başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin pek çok kentinde barış yürüyüşleri ve mitingleri yapılacaktır.

Partimiz, bütün barış ve demokrasi güçlerini; Suriye'ye emperyalist müdahaleyi önlemek ve Ortadoğu'da savaşa karşı, birlikte mücadeleye çağırır" - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Emep: Savaşa Girme Konularına TBMM Karar Verir - Son Dakika


Advertisement