Emniyetteki "Paralel Yapı" Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Emniyetteki "Paralel Yapı" Operasyonu

Emniyetteki "Paralel Yapı" Operasyonu

Avukat Turanlı: "Yakalama kararı acil ve ivedidir.

09.08.2014 13:54

Emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılanlardan eski TEM Şube Müdürü Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu bazı şüphelilerin avukatı Ömer Turanlı, "Yakalama kararı acil ve ivedidir. Süratle uygulanması gerekir. Yakalama kararını duyar duymaz adliyeye geldik ancak mahkeme hakimi gelmedi" dedi.

Turanlı, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, polislerden hiç birinin kaçma ya da delilleri karartma durumu olmadığını savundu.

Yakalama kararının acil ve ivedi olduğunu ve süratle uygulanması gerektiğini ifade eden Turanlı, "Yakalama kararını duyar duymaz adliyeye geldik. Müvekkillerimizin de yakalama kararının gereğini yapacağını belirttik. Ne yazık ki dün saat 20.00'de alınan yakalama kararı var ve şu an saat 12.30'u geçiyor. Adliyeye geldim ancak mahkeme hakimi yoktur. Halen gelmemiştir. Yani burada mahkeme hakiminin olmaması, iddialarımızı ve tezlerimizi doğrulamaktadır" diye konuştu.

Avukat Ömer Turanlı, usule ilişkin itirazda bulunmak için adliyeye geldiğini ancak ne soruşturmayı yürüten ne de nöbetçi savcının yerinde olduğunu söyledi.

Müvekkillerinin kaçma durumu olmadığını dile getiren avukat Turanlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu işlem tebligatla da halledilebilirdi. Sanki terörist, dağda eşkıya gibi bir an önce kelepçe vuralım, derdest edelim algısı yaratılmaya çalışılıyor. Avukat arkadaşlar sabaha kadar burada nöbet tuttu. Müvekkillerimiz de telefonumuzu bekliyor. Her an gelebilirler fakat mahkeme hakimi yok, gelip burada ne yapacaklar? Nezarette sabaha kadar rezillik çekmenin bir anlamı yok. Yakalama kararının bir an önce, süratli bir şekilde uygulanması gerekir. Yakalama kararının uygulanması aşamasında da nezaret olmaz aslında. Direkt mahkemede sorgu hakiminin karşısına çıkarılması gerekiyor. Sayın hakim bey geldiği zaman usule ilişkin birtakım müracaatlarımız var. Bu müracaatlarımızı yapacağız. 5. Sulh Ceza Hakimi de itirazlarımızı değerlendirsin. Usule ilişkin itirazlarımıza karar verildiği an o karar doğrultusunda da sorgu işlemlerine başlanacak. Sorguyu aksatan taraf, kesinlikle biz değiliz. Biz dün akşamdan beri buradayız. Müvekkillerimiz de her an gelebilirler ve sorguya devam edebilirler. Herkes burada ama mahkeme hakimi yoktur." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emniyetteki 'Paralel Yapı' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement