En Hızlı Balığı Zıpkınla Avlandı - Son Dakika
Güncel

En Hızlı Balığı Zıpkınla Avlandı

En Hızlı Balığı Zıpkınla Avlandı

Bodrum'da, zıpkınla 'dünyanın en hızlı balığı' olarak nitelendirilen Marlin Balığı avlandı.

07.03.2012 15:52  Güncelleme: 17:33

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, zıpkınla 'dünyanın en hızlı balığı' olarak nitelendirilen ve saatte 109 kilometre hızla yüzebilen Marlin Balığı (Yelken Balığı) avlandı.

Bitez Liman Sorumlusu Ali Özdamar Maden Koyu'nda ilginç bir balık görüldüğü bilgisini alarak Kafadarlar Teknesi ile Bitez Maden Koyu'na gitti. Dalış kıyafetlerini giyerek denize giren Özdamar, bir süre sonra zıpkınla baş kısmından vurduğu balıkla döndü. Balığı tekneye alarak limana getiren Özdamar, bir süre sallandırarak sergiledi. 18 kilogram ağırlığında, 1.60 boyunda ve 50 santimetre eninde olan balığın, okyanuslarda avlamak ve gezi amaçlı özel turlar yapıldığı belirtildi.

Süveyş Kanalı'nın derinleşmesinden dolayı okyanuslardan çok değişik türde balıkların Bodrum'a geldiğini belirten Ali Özdamar, 'Balon Balığı, Deli Sarpa ve Borazan Balığı'nın ardından şimdide Yelken Balığı Bodrum'a geldi. Balığı koyda görür görmez, hemen kıyafetlerimi giyerek denize daldım. Çok hızlı olduğu için balığın bana gelmesini bekledim. Sonrada baş kısmından vurdum. Daha önce Bodrum civarında bu balıklardan 5-6 adet gördük. Yakalamak kısmet olmamıştı. Çok lezzetli bir balık olduğu için satmak yerine arkadaşlarla yemeyi düşünüyoruz' dedi.

Teknede sergilenen balık, limana gelen 4 yaşındaki Melisa ve Dilara Danacıoğlu ikizlerinin de ilgisini çekti. İkizler, dakikalarca teknede sallanan balığa dokunarak, merakların giderdi.

YELKEN BALIĞI

Denizlerin en hızlı yüzen balığı Atlantik ve Pasifik Okyanusları'nda yaşayan Istiophorus sp. türü yelken balığıdır. Bu balık saate 109 km kadar hız yapabilir. Bu özelliği sayesinde özellikle sardalye sürülerine hızlı dalışlar yaparak onları kolayca avlar. Ayrıca bu hız ona düşmanlarından kaçma özelliği de verir. 2,5 metre kadar büyüyebilirler. Sırtları ve çok belirgin olan sırt yüzgeçleri mavi ve mavinin tonlarında olurken, karın kısımları gümüş renginde olur.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel En Hızlı Balığı Zıpkınla Avlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement