Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı - Son Dakika
Güncel

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı

GAZİANTEP( AA) - Nizip Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, borsa üyelerini ve iş adamlarını Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na destek olmaya çağırdı.

17.10.2018 14:27

GAZİANTEP( AA) - Nizip Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, borsa üyelerini ve iş adamlarını Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na destek olmaya çağırdı.

NTB Başkanı Sarı, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, fiyat istikrarının makro ekonominin durumunu yansıtan en önemli göstergelerden biri olduğunu belirtti.

Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağan dışı hareketlerin de etkisiyle tek haneli olan enflasyon oranının yeniden çift hanelere çıktığını aktaran Sarı, şunları kaydetti:

"Artan enflasyon hem alım gücü düşen vatandaşlarımızı, hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmalarımızı olumsuz etkilemektedir. Tüm bu sıkıntıları aşmak için, Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Bakanımız Sayın Berat Albayrak'ın liderliğinde başlatılan Enflasyonla Mücadele Programı'nı son derece önemli buluyor ve destekliyoruz. Zira enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu, ne de tek başına özel sektör başarabilir. Bunun için hepimizin sorumluluğu ve görevi var. Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir. Türk özel sektörü, devletimizle birlikte topyekun bir duruş sergileyerek, elini taşın altına koymaktadır. Biz de Nizip Ticaret Borsası olarak, üyelerimizin desteğini ve bu kampanyaya katılımlarını rica ediyor ve bekliyoruz. İnanıyorum ki, Nizip olarak gereken fedakarlığı gösterip, ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadele de en ön cephede yer alacağız. Kamu ve özel sektör arasındaki bu güçlü koordinasyon ve istişareyle, içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci de geride bırakacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement