Engelli adam yangında mahsur kaldı, komşuları kurtardı - Son Dakika
Güncel

Engelli adam yangında mahsur kaldı, komşuları kurtardı

Antalya'nın Serik ilçesinde çıkan yangında bedensel ve zihinsel engelli Sinan Korkmaz mahsur kaldı, komşuları tarafından kurtarıldı. Ağır yaralanan Korkmaz hastanede tedavi altına alındı. Yangın sırasında evde bulunan babası Salih Korkmaz ise oğlunun bakımı için yardım talebinde bulundu.

01.05.2023 12:39

ANTALYA'nın Serik ilçesinde tek yaşadığı evde çıkan yangında mahsur kalan bedensel ve zihinsel engelli Sinan Korkmaz'ı (56), komşuları kurtardı. Ağır yaralanan Korkmaz hastanede tedaviye alındı.

Burmahancı Mahallesi Gebiz yolu üzerinde iki katlı evin giriş katında sabah saatlerinde yangın çıktı. Yangını görenlerin haber vermesiyle bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Yangın sırasında bedensel ve zihinsel engelli Sinan Korkmaz alevlerin arasında kaldı. Eve giren komşuları Sinan Korkmaz'ı bulunduğu yerden çıkarmayı başardı. Vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan ve ağır yaralanan Korkmaz, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yangın da itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangında evde maddi hasar oluşurken, çıkış nedeni de araştırılıyor.

'KENDİME BİLE BAKAMIYORUM'

Yüzde 83 bedensel ve zihinsel engelli olan Sinan Korkmaz'a, üst katta oturan babası Salih Korkmaz'ın (83) baktığı öğrenildi. Yangın sırasında üst katta oturan baba Salih Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Annesi öldü. 4 kardeşi var. Ona hiç kimse bakmıyor. 1 yıl önce Ankara'daydık, oradaki ev de yanmıştı. Biz de buraya geldik. Oğlumun durumundan dolayı kaymakamlığa, sosyal hizmetlere gittim, hastaneden engelli raporu aldım. Yüzde 83 engelli. 'Bu çocuk bir şey çıkaracak' dedik, sahip çıkan olmadı. Allah razı olsun kiracılar yangından kurtardı. Ben uzman çavuş emeklisiyim. Ben derdimi anlatamadım. Ben yaşlı ve tek başına yaşayan biriyim. Kendime bile bakamıyorum. Tek derdim oğlumun bir bakım evine kaldırılarak bakılması" dedi. (DHA)

Engelli adam yangında mahsur kaldı, komşuları kurtardı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelli adam yangında mahsur kaldı, komşuları kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement